Πολιτισμός

H ορεινή Θεσσαλία και οι μοναχικοί άνθρωποι… Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής με 24 έργα Κ. Μπομπού

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στον Xώρο Tέχνης «δ.» στον Βόλο η έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Μπομπού με τίτλο «Ασώματες Κεφαλές». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου, αποτελείται από 24 έργα ζωγραφικής, τα περισσότερα λάδια σε καμβά και λίγα μολύβια σε χαρτί.
Ο κ. Κώστας Μπομπός σημείωσε ότι η έκθεση αποτελείται από 24 έργα του, μια δουλειά που διήρκησε περίπου έναν χρόνο, με τα περισσότερα να είναι λάδια σε καμβά και λίγα μολύβια σε χαρτί.
«Η θεματολογία είναι ο ορεινός θεσσαλικός χώρος και οι μοναχικοί άνθρωποι. Μια ατμόσφαιρα ενός κόσμου που μάλλον έχει χαθεί, μια αναφορά στη βόρεια Θεσσαλία» ανέφερε ο ζωγράφος, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα έργα του θέλει να γεννούν συναισθήματα.

Όσον αφορά στην έμπνευσή του για τα έργα ζωγραφικής ο ίδιος ανέφερε ότι «η έμπνευση προέρχεται από τα βουνά, τα δέντρα, τα πρωταρχικά στοιχεία, από τους ανθρώπους που ζορίζονται από τη φύση, καμιά φορά είναι ηρωικοί και άλλη βίαιοι, που ζουν σε αρμονία μαζί της, που υποφέρουν, που τα καταφέρνουν, ένας κόσμος προ της αστικοποίησης».
«Η ζωγραφική είναι επιθυμία και ανάμνηση, η διπλή επιθυμία του βλέμματος: Ανοίγουμε τα μάτια για να δούμε, τα κλείνουμε για να θυμηθούμε και να κρατήσουμε. Έτσι, ανάμεσα σε δυο ματιές, γινόμαστε μέρος του Κόσμου και οι εικόνες που φτιάχνουμε ενσωματώνονται στο αίνιγμά του» πρόσθεσε.

Ο Κωνσταντίνος Μπομπός ζει και εργάζεται στον Βόλο, έχει παρουσιάσει την εικαστική του γραφή σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γνωστός και αγαπητός σε τοπικό επίπεδο ο Κωνσταντίνος Μπομπός με την αμεσότητα του δασκάλου στους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει τη δική του παρουσία γνώριμη και χαρακτηριστική, καθοριστική για την καλλιτεχνική του πορεία.
Ο Κωνσταντίνος Μπομπός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και θεωρία της Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και μαθήτευσε στο Θέατρο Σκιών (με τον Γιώργο Χαρίδημο). Από το 1999 παράλληλα με το δημιουργικό εικαστικό του έργο διδάσκει Εικαστικές Τέχνες στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ερευνά ειδικά θέματα της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης στη Θεσσαλία.
Η έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Μπομπού στον Χώρο Τέχνης «δ.» θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2019 και θα λειτουργεί Τρίτη έως Παρασκευή 11.00 έως 14.00 και 18.30 έως 21.00, Σάββατο 11.00 έως 14.30, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το