Τοπικά

Γοητεία του κλασικού σε τέσσερις τροχούς – Δέκα παλαιά αυτοκίνητα MG από τις Βρυξέλλες στον Βόλο 

Κλασικά αυτοκίνητα προηγούμενων δεκαετιών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία βρέθηκαν χθες στον Βόλο. Ο λόγος για δέκα οχήματα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Morris Garages, της περίφημης MG τα οποία κυκλοφόρησαν πριν από μισό και πλέον αιώνα, αλλά ασκούν μέχρι και σήμερα τη δική τους γοητεία.

Οι ιδιοκτήτες τους ταξίδεψαν από τις Βρυξέλλες στον Βόλο, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους από το Βέλγιο στη χώρα μας. Συνολικά 20 μέλη του Belgian MG Owners Club βρίσκονται από χθες στον Βόλο, ενώ σήμερα θα κάνουν τον γύρο του Πηλίου. Χθες το απόγευμα οι Βολιώτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διά ζώσης τα τετράτροχα «κομψοτεχνήματα» της MG που «ταξίδεψαν» πάνω από 2.500 χιλιόμετρα. Στην παραλία της πόλης έγινε έκθεση των δέκα βελγικών MG, ενώ πλαισιώθηκαν από οχήματα της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου.

Οι Michael Penning, Τέλης Δουλόπουλος και Τάσος Ζαχαράς (όπως διακρίνονται από αριστερά), φωτογραφήθηκαν μπροστά από την έκθεση των αυτοκινήτων

Ο Michael Penning, πρόεδρος του Belgian MG Owners Club, μίλησε για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με τον 70χρονο Βέλγο να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του: «Μας δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε την Ελλάδα. Έγινε καλή προετοιμασία πριν το ταξίδι. Ετοιμάσαμε τη διαδρομή, έχουμε περιγραφή από τα μέρη που θα περάσουμε, ενώ και ο Βόλος είναι μία φιλόξενη πόλη. Χάρη στον Αναστάση Ζαχαρά, ο οποίος είναι από τη Θεσσαλονίκη και κατοικεί μόνιμα στις Βρυξέλλες, θα εξερευνήσουμε ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της Ελλάδας».
Τους Βέλγους ιδιοκτήτες πλαισιώνουν ένα ζευγάρι Βρετανών από το Μάντσεστερ, καθώς και δύο Ολλανδοί, οι οποίοι επίσης ακολούθησαν τη λέσχη των Βρυξελλών στη χώρα μας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΛΕ.Κ.Ο.Β., Αριστοτέλης Δουλόπουλος, αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η περιοχή από την κοινή δράση των δύο λεσχών: «Οι Βέλγοι επέλεξαν τον Βόλο έπειτα από δική μας προτροπή. Οι ιδιοκτήτες τους και οι συνοδοί τους θα περάσουν μία εβδομάδα στη Μαγνησία. Νοίκιασαν ιστιοπλοϊκά σκάφη κι έκαναν τον γύρο των Βορείων Σποράδων. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι λάτρεψαν ήδη τον Νομό μας για τις ομορφιές του. Ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για τον τουρισμό μας».

Χριστόφορος Σεμέργελης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το