Τοπικά

Πανελλήνιο Βραβείο για το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας Βόλου

Το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας video και blog – ιστολογίου, «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος» που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, απέσπασε η συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη του φύλου ως αναλυτική κατηγορία στη σχέση με το περιβάλλον. Η προσέγγιση του Περιβάλλοντος υπό την οπτική του Φύλου αποτελεί σχετικά νέο αντικείμενο για τον θεωρητικό χώρο του Φύλου, αλλά και των κέντρων λήψης αποφάσεων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με αφορμή τον διάλογο που έχει ξεκινήσει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προσέγγιση της έννοιας του περιβάλλοντος υπό την οπτική του Φύλου, οι εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ Βόλου Σιατραβάνη Σοφία, Καλογερέα Ελένη, Κουσίδου Αθηνά και Toska Lulezime σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς Βίγκλα Λίνο, Σκίτσο Γεώργιο και Χριστογιάννη Παναγιώτα επιχείρησαν να καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για το συγκεκριμένο ζήτημα μέσω ενός τηλεοπτικού κοινωνικού σποτ διάρκειας 45 δευτερολέπτων, αποσκοπώντας στην παρουσίαση ιδεών, σκέψεων και προτάσεων για τις έμφυλες διαστάσεις που έχει η καταστροφή αλλά και η διάσωση του Περιβάλλοντος.
Όλες οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από πενταμελή διεπιστημονική κριτική επιτροπή.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα 1η Ιουνίου 2017 στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το ΣΔΕ Βόλου θα εκπροσωπήσουν οι εκπαιδευόμενες Σιατραβάνη Σοφία, Καλογερέα Ελένη και Κουσίδου Αθηνά.

Οι βραβευθέντες θα λάβουν μέρος σε οργανωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), το οποίο θα οριστεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκπομπή της ζώνης ενημερωτικών – πολιτιστικών εκπομπών της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και η περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.isotita.gr/index.php/news/3134.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το