Ελλάδα

Γεροβασίλη: Τη Δευτέρα στέλνουμε στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου

Με μια σκληρή δήλωση σχολίασε την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το νόμο των τηλεοπτικών αδειών η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτική αλλά κρίνεται από τις συνέπειες που προκαλεί.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε δηλώσεις της τα ξημερώματα της Πέμπτης, αποκάλυψε παράλληλα ότι τη Δευτέρα η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει νέο σχέδιο νόμου.
Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.
«Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, το PSI και το “μαύρο” στην ΕΡΤ» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Την ίδια ώρα, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά κρίνονται.
«Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, και συμπλήρωσε: «Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης: στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη, και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών».
«Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς»
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η σημερινή απόφαση του ΣτΕ «οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό –σύμφωνα με τη δική του νομολογία-καθεστώς».
«Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015» είπε η κ. Γεροβασίλη, που ξεκαθάρισε παράλληλα ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, «με αρχές και κανόνες ισονομίας» στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.
«Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν» ολοκλήρωσε λέγοντας η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το