Κόσμος

Γερμανία: Ακτιβιστές υπέρ του κλίματος πέταξαν πουρέ πατάτας σε πίνακα του Μονέ

Ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν πουρέ πατάτας σε πίνακα του Κλοντ Μονέ στο μουσείο του Πότσνταμ της Γερμανίας αιτιολογώντας την ενέργεια αυτή ως δράση διαμαρτυρίας για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων.

Ειδικότερα δύο ακτιβιστές της ομάδας «Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) μπήκαν στο μουσείο του Πότσνταμ και έριξαν πουρέ πατάτας στον πίνακα «Les Meules» (Σωροί από άχυρα) του διάσημου ζωγράφου Κλόντ Μονέ, καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

«Οι άνθρωποι πεινάνε, οι άνθρωποι παγώνουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν» αναφέρει μία από τους δύο ακτιβιστές σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter η οργάνωση.

Σύμφωνα με την Independent, εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε ότι ο πίνακας ήταν προστατευμένος από γυαλί και το μουσείο αργότερα ανακοίνωσε πως δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιά.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου οικολόγοι πέταξαν κέτσαπ στα διάσημα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Οι δύο ακτιβιστές, σύμφωνα με την οργάνωση, συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το