Τοπικά

Γενικώς και αορίστως…η ΔΕΥΑΜΒ θα δώσει λύση σε πρόβλημα στον Ιωλκό

osmosi 1

Επί δύο ολόκληρα χρόνια κάτοικοι στον Ιωλκό αναζητούν από τη ΔΕΥΑΜΒ λύση σε ένα απλό πρόβλημά τους, χωρίς να λαμβάνουν απάντηση.
Τη μεγάλη όχληση από το θόρυβο που προκαλεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων όσμοσης της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Αγίου Δημητρίου στη δημοτική ενότητα Ιωλκού επισημαίνουν για άλλη μια φορά οι περίοικοι. Επανέρχονται στο θέμα μετά από δύο χρόνια καθώς κανένας δεν έχει δώσει απάντηση στο πρόβλημά τους και καμία παρέμβαση από την πλευρά της επιχείρησης δεν έχει γίνει. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, πριν δύο χρόνια στην οδό Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ιωλκού τοποθετήθηκαν δύο μεταλλικές κατασκευές, μία πλαστική δεξαμενή καθώς και ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός στο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος των εγκαταστάσεων.
«Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής και μάλιστα απέναντι ακριβώς από το γηροκομείο. Ένας δρόμος τριών μέτρων χωρίζει τις εγκαταστάσεις από τη μονάδα χρόνιων παθήσεων του γηροκομείου, όπου φιλοξενούνται ανήμπορα να μετακινηθούν άτομα μεγάλης ηλικίας. Να σημειώσουμε ότι η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια ώστε αμφιθεατρικά και περιμετρικά βρίσκονται πολλές κατοικίες.
Από την αρχή λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων και σχεδόν σε εικοσιτετράωρη βάση παράγεται από αυτές ήχος υψηλής συχνότητας ίδιος με την ταχύτητα περιστροφής των αντλιών που έχουν τοποθετηθεί σε ανοικτό χώρο αλλά και στο εσωτερικό των μεταλλικών κατασκευών. Μάλιστα οι μεταλλικές κατασκευές λειτουργούν σαν ηχεία, δηλαδή αυξάνουν την ένταση του ήχου που παράγεται από τις αντλίες και σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους (αμφιθεατρικό) επιτρέπουν την διάχυση υψίσυχνων ήχων σε μεγάλη απόσταση. Όπως καταλαβαίνετε η υψηλή ένταση του ήχου που παράγεται από τις εγκαταστάσεις σε εικοσιτετράωρη βάση προκαλεί μεγάλο πρόβλημα ηχορύπανσης και ειδικότερα κατά τις ώρες κοινής ησυχίας», αναφέρουν οι πολίτες.
Ερωτηθείς σχετικά ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Οικονομίδης ανέφερε ότι πρόκειται για τις εγκαταστάσεις όσμωσης που εγκατέστησε η επιχείρηση στην προσπάθειά της να παρέχει καλής ποιότητας νερό στους πολίτες. Εξήγησε ότι ένα μέρος του επεξεργαζόμενου νερού, αποτελεί υπόλειμμα και απορρίπτεται στο διπλανό ρέμα, καθώς περιέχει πολλά νιτρικά. Αναφορικά με το θέμα του θορύβου, αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα και τόνισε ότι θα ερευνήσει κατά πόσο μπορούν να γίνουν εργασίες ηχομόνωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το