Τοπικά

Κέρσα Σπανομήτρου: Κυπριακή εταιρεία έλαβε 16.505 ευρώ για τη συναυλία υπέρ…του Γηροκομείου

ΚΕΡΣΑ-ΣΠΑΝΟΜΗΤΡΟΥ

Επερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο , μέσω της οποίας εκθέτει το Γηροκομείο για συμφωνίες με εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, η οποία έλαβε 16.500 ευρώ για να καλύψει με ηχητικά τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου…κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος κ. Κέρσα Σπανομήτρου. Ο Δήμος ως συνδιοργανωτής δεν εμφανίζεται σε κανένα συμφωνητικό, παρότι με πρωτοβουλία του εμφανίστηκε ο Αντώνης Ρέμος . Κανείς δεν γνωρίζει πως προέκυψε στο Βόλο η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων , για να λάβει το υπέρογκο ποσό της ηχητικής κάλυψης. Η κ. Σπανομήτρου εγκαλεί στην ουσία το Γηροκομείο και …αναζητά 12.000 ευρώ, ενώ απαιτεί απάντηση σε ένα ερώτημα που κανείς δεν θέλησε να απαντήσει: Στο ποιος δηλαδή διαχειριζόταν το ταμείο της συναυλίας.
Στην επερώτηση της η κ. Σπανομήτρου αναφέρει τα εξής:
Όπως διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο (εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ») το κόστος των ηχητικών για την πραγματοποίηση της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου ανήλθε στο ποσό των 15.000 ευρώ και στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» (26/9/2014) ότι για τις αμοιβές των μουσικών και συνεργατών του τραγουδιστή δόθηκαν 20.000 ευρώ.
Τα δημοσιεύματα αυτά, όπως και πλήθος άλλων που αναφέρονταν στο κόστος της συναυλίας δεν διαψεύστηκαν από τη Δημοτική Αρχή και επιβεβαιωθήκαν από σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Γηροκομείου, ο οποίος ανέφερε πως το σύνολο των εσόδων ήταν περίπου 25.000 Ε και από αυτά 5.800 Ε δόθηκαν τελικά στο Ίδρυμα (7.380 Ε μαζί με τα έσοδα από χορηγίες) και όλο το υπόλοιπο ποσό διατέθηκε για τις ηχητικές εγκαταστάσεις, τους μουσικούς και τους συνεργάτες του Αντ. Ρέμου.
Ποιος διαχειρίστηκε τις εισπράξεις της συναυλίας;
Ποιος απέδωσε και ποιο ποσό στο Γηροκομείο Βόλου;
Υπάρχουν τρία συμφωνητικά για την πραγματοποίηση της συναυλίας. Το 1ο με την εταιρία «Αντ. Πασχαλίδης και Σια Ο.Ε.» (Ρέμος) από το οποίο προκύπτει ότι προσφέρετε να τραγουδήσει δωρεάν. Το 2ο με εταιρία ιδιωτικής φύλαξης για επίσης δωρεάν προσφορά των υπηρεσιών της. Και το 3ο συμφωνητικό που υπογράφεται από το Γηροκομείο και από την κ. Αντρί Ορφανίδου ως εκπρόσωπο της εταιρίας Α.Ο. LIVE PRODUCTIONS Κυπριακών συμφερόντων και αφορά αμοιβές στην ηχητική κάλυψη, επίβλεψη κ.λ.π. στις αμοιβές μουσικών με το ποσό των 13.500 Ε πλέον ΦΠΑ, δηλαδή συνολικά 16.605 Ε. Την ώρα που είναι κοινά αποδεκτό – και μπορεί να διαπιστωθεί και από παλαιότερα τιμολόγια του Δήμου – ότι για συναυλίες με τις ίδιες τεχνικές απαιτήσεις, το κόστος για τα ηχητικά δεν ξεπερνά τα 1.500 Ε και οι αμοιβές των μουσικών δεν ξεπερνούν τα 100 Ε τη βραδιά, όπως και εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, δηλαδή για τη συγκεκριμένη συναυλία δεν ξεπερνούν τα 2.000 Ε. Επομένως, συνολικά το κόστος της συναυλίας αυτής δεν θα έπρεπε να ξεπεράσει τα 4.000 Ε, αντί των 16.605 Ε που αναφέρονται στα συμβόλαια. Που πήγαν, λοιπόν, τα υπόλοιπα 12.000 Ε αν από αυτό αφαιρεθεί ένα ποσό για τη φιλοξενία των συντελεστών της συναυλίας;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το