Τοπικά

Γέμισε έξι σακούλες με σκουπίδια από τον βυθό της θάλασσας στα Πευκάκια 

Περισσότερες από έξι σακούλες με σκουπίδια από τη θάλασσα και την ακτή στα Πευκάκια συγκέντρωσε το Σαββατοκύριακο ο νεαρός Βολιώτης Αλέξανδρος Βελαλής. Αφορμή για την άμεση κινητοποίησή του, στάθηκε ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας που ο ίδιος και μία κοπέλα στην παρέα του πάτησαν μέσα στη θάλασσα.


Τότε πήρε τη μάσκα του και δύο σακούλες σκουπιδιών και βούτηξε για να συγκεντρώσει όσα περισσότερα σκουπίδια μπορούσε. Ο Αλέξανδρος μάζεψε δύο σακούλες με σκουπίδια από τον βυθό και ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook την πράξη του θέλοντας να κινητοποιήσει και άλλους νέους.


«Στεναχωρήθηκα πολύ, όταν είδα, τι υπήρχε στον βυθό. Έχω μεγαλώσει στη θάλασσα και είπα ότι πρέπει να κάνω κάτι» δήλωσε ο ίδιος στη «Θ» τονίζοντας ότι είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που έλαβε.
«Έλαβα εκατοντάδες μηνύματα στο Facebook, ακόμα και από Έβρο, Θεσσαλονίκη, Νορβηγία και Αυστραλία. Με ρωτούσαν από την Αυστραλία, αν θα δημιουργήσω ομάδα για να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα να με βοηθήσουν. Κάποιοι μου γράφουν ότι είμαι πρότυπο για τα παιδιά τους και θέλουν να έρθουν μαζί μου για να μάθουν την αξία του περιβάλλοντος» ανέφερε ο Αλέξανδρος.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Το απόγευμα της Κυριακής, αποφασισμένος να βοηθήσει, προετοιμάστηκε να καθαρίσει τον βυθό στη μεγάλη παραλία στα Πευκάκια. Μαζί του ήρθε και ένας έφηβος από τη γειτονιά του. «Ήθελα να βουτήξω αλλά ήταν θολά τα νερά και δεν γινόταν. Έτσι αποφάσισα να μαζέψω τα σκουπίδια από την ακτή». Η προσφορά του είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τέσσερις σακούλες απορρίμματα.
«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι πολλοί κάνουν κριτική αλλά δεν ξεβολεύονται για να δράσουν. Αυτό που κάνω, το κάνω για μένα» πρόσθεσε τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον βυθό και την ακτή είναι τα πλαστικά.


«Το μέλλον εξαρτάται από εμάς τους νέους. Θέλω να ανήκω στους λίγους που με τις πράξεις τους μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να κάνουν ό,τι έκανα αλλά ντρέπονταν ή δεν ήθελαν να είναι μόνοι τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το