Ελλάδα

Freedom Pass: Πιστώθηκε στους πρώτους 30.000 δικαιούχους

Στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν πλέον την προπληρωμένη κάρτα του freedom pass 30.000 δικαιούχοι νέοι 18 – 24 ετών, οι οποίοι έχουν κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι το βράδυ αναμένεται ο αριθμός να ξεπεράσει τις 100.000, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσό των 150 ευρώ θα έχει πιστωθεί μέσω της ψηφιακής κάρτας στους δικαιούχους.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής, οι αιτήσεις για την έκδοση του freedom pass στην πλατφόρμα είχαν φτάσει τις 161.000, ενώ έως αύριο Σάββατο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους και να «εκδοθούν» όλες οι κάρτες, δηλαδή οι προπληρωμένες κάρτες να έχουν «φορτωθεί» στο κινητό των δικαιούχων. Το σύνολο, πάντως, των δυνητικά δικαιούχων, δηλαδή των νέων της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας εκτιμάται ότι φτάνει περίπου τους 940.000.

Πώς γίνεται η αίτηση για το Freedom Pass
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα άνοιξε την Τετάρτη 21 Ιουλίου. Οι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών μπορούν να κάνουν την αίτηση για το «Freedom Pass» στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ. Η διαδικασία είναι σύντομη, ενώ για την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτούνται οι κωδικοί στο Taxisnet. Η αίτηση πραγματοποιείται σε λίγα βήματα, εισάγοντας και επιβεβαιώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email του ενδιαφερομένου.

Αν κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς Taxisnet, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Στη συνέχεια θα λάβει SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Freedom Pass
Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμεί να αποκτήσει ο δκαιούχος. Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android).

Το διαθέσιμο υπόλοιπο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 31/12/21. Το Freedom Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Η πλήρης λίστα των δραστηριοτήτων του Freedom Pass είναι η εξής:
αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές
ενοικίαση αυτοκινήτων
ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
σιδηροδρομικές μεταφορές
σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
υπηρεσίες ταξί
υπηρεσίες λεωφορείων
θαλάσσιες μεταφορές/ ακτοπλοϊκά
ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών
μαρίνες/ παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες
λοιπές αερομεταφορές
Αεροδρόμια/ Αεροσταθμοί
ταξιδιωτικά πρακτορεία
λοιπές μεταφορές
ενοικίαση σκαφών
μεταφορές
ενοικίαση τροχόσπιτων κλπ
λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού
campings
λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων
Σινεμά
αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο
Θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων
ορχήστρες και μπάντες
εκθέσεις, τουριστικές ατραξιόν, μουσεία
λοιπές υπηρεσίες αναψυχής

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το