Ελλάδα

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα για τη λίστα Λαγκάρντ

papastavrou

Στον οικονομικό εισαγγελέα κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις ο Στ. Παπασταύρου (στενός συνεργάτης του τ. πρωθυπουργού Α. Σαμαρά) σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ.

Χθες ο Στ. Παπασταύρου κλήθηκε από τον εισαγγελέα Ι. Δραγάτση ως ύποπτος για να δώσει ανωμοτί κατάθεση σχετικά με τα ερευνώμενα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μέσω του συνηγόρου του ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις μετά τον 15Αύγουστο.
Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή του ονόματός του σε κοινό λογαριασμό που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ και τον οποίο φέρεται να είχε μαζί με τον πατέρα του (που έχει αποβιώσει) και τη μητέρα του, που επίσης κλήθηκε ως ύποπτη για να δώσει εξηγήσεις για τις ίδιες πράξεις.
Ο Στ. Παπασταύρου αρνείται κάθε εμπλοκή στις ερευνώμενες πράξεις, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ο ίδιος κάτοχος του λογαριασμού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, αλλά ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει σε επιχειρηματία και πως ο ίδιος ήταν απλά διαχειριστής του. Επικαλείται δε πόρισμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έχουν προτείνει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το