Τοπικά

Ευρύ μέτωπο κατά της δημοτικής αρχής ζητούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ-Την καταγγέλουν για καταχρηστικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων ΔΕΥΑΜΒ, συνεδρίασε εκτάκτως χθες για να καταδικάσει ως προκλητική, καταχρηστική και ξένη προς κάθε έννοια δημοκρατικής άσκησης διοίκησης την  απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, για την απόλυση του προέδρου του Συλλόγου εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ, Δ. Κουτσιφέλη.

“Προκλητική επειδή, ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που αφορά την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζόμενων, εισήχθη εν κρυπτώ, ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα στην συνεδρίαση του ΔΣ, προφανώς για να μην υπάρξει έγκαιρη αντίδραση των εργαζόμενων.
Καταχρηστική επειδή, η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, παρακάμπτει την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής προστασίας συνδικαλιστικών στελεχών, ενώ η ΔΕΥΑΜΒ την είχε αποδεχθεί πλήρως, όπως προκύπτει από την μη άσκηση ένστασης στην δευτεροβάθμια επιτροπή.
Αντιδημοκρατική επειδή, η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης αποδεικνύει πλήρως τις καταγγελίες για προειλημμένη απόφαση, μέσω μιας πειθαρχικής διαδικασίας, κατά την οποία δεν επιτράπηκε ούτε το δικαίωμα της απολογίας στον πρόεδρο του συλλόγου μας.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο του συλλόγου και δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του με κάθε τρόπο. Δηλώνουν επίσης ότι δεν πρόκειται να καμφθούν στις διεκδικήσεις τους από τις προκλητικές καταχρηστικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες της Διοίκησης.
Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ, κρίνοντας ότι η παραπάνω ενέργεια της Διοίκησης είναι ένα ακόμα επεισόδιο αυταρχισμού στην πόλη μας εκπορευόμενο από την συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα, για την ανάπτυξη ενός ευρέος μετώπου αντιμετώπισης αυτών των πρακτικών και καλεί κάθε φορέα της πόλης να συμμετάσχει σε αυτό, χωρίς κοντόφθαλμους υπολογισμούς”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το