Ελλάδα

Έβρος: Νέα επεισόδια στον φράχτη – Έπεσαν χημικά από Τούρκους

Οργανωμένες επιθέσεις από μετανάστες και πρόσφυγες βοηθούμενες από τις τουρκικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από την Ελληνική Αστυνομία και τον Στρατό το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου.
Από την τουρκική πλευρά εκτοξεύτηκε μεγάλος αριθμός χημικών προς τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τον συνοριακό φράχτη κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών, στον Έβρο.

«Εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα»
Σύμφωνα με την Ελληνικές Αρχές: «Η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδεικνύει πως εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας».

Επίθεση στους Ελληνες που ενισχύουν τον φράχτη
Ενίσχυση του φράχτη από την ελληνική πλευρά, μετά από απόπειρες μεταναστών να τον καταστρέψουν. Από την τουρκική πλευρά τους βάζουν στο «στόχαστρο» και τους πετούν χημικά όμως το έργο συνεχίζεται χωρίς υποχώρηση.

Απολυμαίνουν τον καταυλισμό για κορονοϊό
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς γεννούν ερωτήματα για το εάν υπάρχουν κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα στους μετανάστες ή εάν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την προστασία τους από τις τουρκικές Αρχές.

Οι προσπάθειες να ανοίξουν τρύπες τον φράχτη
Νωρίτερα, καταγράφηκαν προσπάθειες καταστροφής του συρματοπλέγματος, ακόμα και με χρήση εργαλείων, ενώ εντοπίστηκαν και άτομα με όργανα παρατήρησης και καταγραφής, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να συνεχίσει την προπαγάνδα της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το