Πολιτισμός

Εβδομάδα γνωριμίας με τη Νέα Ιωνία του χτες στο Μουσείο της Πόλης

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου επιστρέφει στην Νέα Ιωνία Βόλου, την περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, για να συναντήσει μαθητές δημοτικού τάξεων Ε’ και Στ΄ τάξεων δημοτικού και μαζί να εξερευνήσουν πτυχές του χτες, του σήμερα και του αύριο της πόλης τους.
Θα επιχειρήσουν να ενώσουν τις Μικρασιατικές ρίζες της Ν. Ιωνίας Βόλου και τον «Συνοικισμό» όπως την αποκαλούσαν, με την σημερινή Ν. Ιωνία. Οπτικοακουστικό υλικό το οποίο καλύπτει χαρακτηριστικές χρονικές περιόδους της ιστορίας δίνει τα θέματα της συζήτησης καθώς σταδιακά ταυτίζονται με τα βήματα ενός χορού, με γεύσεις, μυρωδιές, λέξεις που χρησιμοποιούνται ακόμη, αλλά κυρίως με την Μικρασία, ως ιδέα και τρόπος ζωής, κληρονομιά πολύτιμη, χάρη στην οποία οι μικρασιάτες κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς αλλά να χτίσουν τη ζωή τους από την αρχή χωρίς να χάσουν το χαμόγελο και την ανθρωπιά τους.
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου και ειδικότερα στη θεματική Έκθεση για τη Νέα Ιωνία.

Απευθύνεται: σε μαθητές Ε’- Στ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων της Νέας Ιωνίας
Χρόνος υλοποίησης: Δευτέρα – Παρασκευή από 1/10 έως 5/10/2018
Χώρος υλοποίησης: Μουσείο της Πόλης
Ώρες υλοποίησης: 9.00-13.00
Τηλ/να κρατήσεων: 2421038210 (πρωί) – 2421060900 (απόγευμα)

Φορείς υλοποίησης: Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου – Μουσείο της Πόλης και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Μαγνησίας με την ευγενή στήριξη της συγγραφέως Ελένης Δικαίου, ειδικοί συνεργάτες Αντώνης Αντωνίου-Πασχάλης Δήμου.

Ελένη Δικαίου και Πασχάλης Δήμου
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το