Τοπικά

Εργασία για το 70% των αποφοίτων Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Το 70% αγγίζει σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος η απορρόφηση στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας με 300 αποφοίτους.
Προχθές νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος. Συνολικά 30 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές έλαβαν το πολυπόθητο πτυχίο παρουσία συγγενών και φίλων που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο κοσμήτορας της Γεωπονικής χολής κ. Βαφείδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιχθυολογίας κ. Εξαδάκτυλος και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπύρος Μάμαλης.
Ο κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος επισήμανε πως από το 2002 λειτουργεί το Τμήμα και στα δεκαπέντε χρόνια δράσης του έχουμε συνολικά 300 απόφοιτους. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών εργάζονται και αυτό παρατηρείται από τα στοιχεία του ΓΕΩΤΕΕ. Οι πιο πολλοί εργάζονται στο Δημόσιο, στις υδατοκαλλιέργειες, αλλά και σε μελετητικά γραφεία. Μάλιστα σκεπτόμαστε να διοργανώσουμε και κάποια εκδήλωση για τους αποφοίτους το επόμενο διάστημα».

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπύρος Μάμαλης τόνισε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΩΤΕΕ το 60-70% των αποφοίτων του Τμήματος Ιχθυολογίας εργάζονται. Με τα χρόνια το Τμήμα Ιχθυολογίας παράγει αποφοίτους που είναι εξειδικευμένοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, στην αλιεία και μπορεί να συνεισφέρει πολλά στην εθνική οικονομία. Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος με το οποίο το ΓΕΩΤΕΕ συνεργάζεται στενά και έχουμε στηρίξει ποικιλοτρόπως τους αποφοίτους του. Θεωρούμε πως ο πρωτογενής τομέας στο σύνολό του αποτελεί αυτή τη στιγμή την ελπίδα για έξοδο από την οικονομική κρίση, εξ’ ου και η κοινωνία έχει στρέψει τα βλέμματά της στον αγροτικό χώρο. Εμείς ως γεωτεχνικοί μπορούμε να βοηθήσουμε συνολικά την οικονομία».

Ερωτηθείς, πού εργάζονται οι νέοι ιχθυολόγοι, απάντησε πως «στο ΓΕΩΤΤΕ έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι η ανεργία των αποφοίτων του Τμήματος Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι περισσότεροι εργάζονται σε τμήματα και διευθύνσεις αλιείας φορέων του Δημοσίου, σε μονάδες υδατοκαλλιέργειας. Επίσης απασχολούνται ως μελετητές σε έργα ιχθυολογίας και σε επενδύσεις που γίνονται μέσα ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα αλιείας. Επίσης έχουν το δικαίωμα να κάνουν και περιβαλλοντικές μελέτες και να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το