Αθλητισμός

Επιστολή της Νίκης στην ΕΟΚ για τα πρωταθλήματα μπάσκετ

Επιστολή στην ΕΟΚ έστειλε η Νίκη για τα πρωταθλήματα μπάσκετ τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αδικηθούν οι ομάδες που είχαν ως στόχο την άνοδο ή την παραμονή στην κατηγορία. Αναλυτικά: «Σε συνέχεια του εγγράφου που μας εστάλη τις προηγούμενες ημέρες, στην παρούσα επιστολή σας στέλνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ελληνικό μπάσκετ.
Σε ότι αφορά την πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, η διοίκηση της Νίκης Βόλου βάζοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εμπλεκομένων (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι) είναι απολύτως σύμφωνη με την απόφαση σας.

Σε ότι αφορά την τελική κατακύρωση της βαθμολογίας, και στη λογική ότι έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 των αγώνων της χρονιάς, θεωρούμε πως δεν πρέπει να αδικηθούν οι ομάδες οι οποίες ήταν εντός των στόχων που είχαν θέσει στην αρχή της χρονιάς (άνοδος, παραμονή).
Θεωρούμε επίσης πως είναι απαραίτητη η οικονομική στήριξη της Πολιτείας στη νέα προσπάθεια των ομάδων και ιδιαιτέρως των επαρχιακών, καθώς οι διοικητικοί παράγοντες που ασχολούνται με το αγαπημένο μας άθλημα έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, όπως άλλωστε όλη η κοινωνία. Επισημαίνουμε τέλος πως, μέσα από την κατάσταση αυτή, είναι ευκαιρία οι διοικητικές αρχές της καλαθοσφαίρισης και ιδιαιτέρως οι τοπικές ενώσεις να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να ρίξουν το βάρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα (μίνι, παμπαίδες, παιδικό, εφηβικό) ούτως ώστε να γίνεται διεξαγωγή πρωταθλημάτων με περισσότερους αγώνες αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξέλιξη των νέων αθλητών που θα είναι το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ.
Ευχόμαστε μέσα από την συνολική αυτή κρίση, οι αποφάσεις που θα παρθούν να είναι προς όφελος του αγαπημένου μας αθλήματος και να σημάνουν μια ολική αναγέννηση του μπάσκετ στην Ελλάδα, από τα θεμέλια των αναπτυξιακών ηλικιών μέχρι και τις κορυφαίες Εθνικές κατηγορίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το