Τοπικά

Επίσκεψη της Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου στον Βόλο

Στον Βόλο βρέθηκε χθες η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου . Νωρίς το απόγευμα συναντήθηκε σε καφέ στο κέντρο της πόλης με μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, μέλη του κόμματος , την συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βανέσσα Κατσαρδή , τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου και τους υποψήφιους βουλευτές Χαράλαμπο Αραμπατζή και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Στην συνέχεια είχε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων του τουρισμού, στην οποία παραβρέθηκαν από την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας ο Βασίλης Καραουλάνης, Α΄ αντιπρόεδρος ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και η Δήμητρα Αγριγιάννη, αναπληρώτρια γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, η Αγγελική Μαλαματένιου , γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, ο Θανάσης Σιμώτας, γενικός γραμματέας του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων «Η Μαγνησία», και η Θέκλα Καμμένου, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για θέματα τουρισμού.


Μαζί της στην συνάντηση αυτή πήραν μέρος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας οι βουλευτές και οι υποψήφιοι –ες Χαράλαμπος Αραμπατζής, Θανάσης Φαδάκης και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης βρέθηκε το τουριστικό προϊόν του νομού Μαγνησίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς η ΝΔ δεν έδωσε καμία αναπτυξιακή προοπτική στον νομό και δεν αξιοποίησε δράσεις και προγράμματα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ώστε ο τουρισμός να έχει μεγαλύτερη ώθηση.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στον αναγκαίο ανασχεδιασμό της στρατηγικής για τον τουρισμό η οποία πρέπει να βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες, την βιώσιμη, ευφυή και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.


Σε παρατηρήσεις των συνομιλητών της για την προβληματική κατάσταση που εχει δημιουργηθεί στην τουριστική αγορά με την άναρχη ανάπτυξη του φαινομένου του Airbnb, η πρώην Υπουργός αφού μίλησε για την αναγκαιότητα της κρατικής παρέμβασης δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση της ομαλότητας τόσο στην τουριστική αγορά όσο και στα ενοίκια, η υπερβολική αύξηση των οποίων ιδίως σε τουριστικές περιοχές, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για φοιτητές, δημόσιους υπαλλήλους και γενικότερα για την λαϊκή κατοικία.
Επίσης, έγινε συζήτηση για τα γενικότερα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την οποία η πρώην υπουργός ανέφερε το δεσμευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη, για τις μικροπιστώσεις και την ενίσχυση της ρευστότητας των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τέλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό το βράδυ στην πολύ επιτυχημένη συνεστίαση της ΟΜ Ν. Ιωνίας, στην οποία, επίσης παραβρέθηκαν η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βανέσσα Κατσαρδή , οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου και όλα τα άλλα μέλη του ψηφοδελτίου νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, δηλαδή οι υποψήφιοι-υποψήφιες βουλευτές Χαράλαμπος Αραμπατζής, Ματθαίος Δραμητινός, Θάλεια Στάχτου, Θανάσης Φαδάκης και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το