Τοπικά

Επιχειρούν στον κλάδο του τουρισμού – Δύο αδέρφια μέσα στην κρίση λειτουργούν ξενώνα στην Κορόπη Μηλεών

Σε οικονομικά δύσκολες εποχές μέσα στην κρίση και τα μνημόνια, με τη φορολογία να πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μόνο, πήραν την απόφαση να επιχειρήσουν στον κλάδο του τουρισμού. Ο λόγος για τα αδέρφια Δημήτρη και Βασίλη Κουπριντζιώτη, οι οποίοι μετά από τέσσερα χρόνια επίπονης προσπάθειας, κατάφεραν να λειτουργήσουν από τον Ιούνιο του 2016 τον ξενώνα με οκτώ δωμάτια στην Κορόπη Μηλεών.

Σε οικόπεδο που κατείχαν τα αδέρφια, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Κουπριντζιώτης, στην περιοχή της Κορόπης (Μπούφας) Μηλεών και μετά από τέσσερα χρόνια μιας μεγάλης, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, προσπάθειας κατάφεραν να ανοίξουν τον ξενώνα, που διαθέτει οκτώ δωμάτια γεμάτα ζεστασιά και παράδοση.
«Μπορεί κάποιος να ζήσει την πλούσια πηλιορείτικη παράδοση και να γνωρίσει το βουνό των Κενταύρων και τις μοναδικές παραλίες με αφετηρία το αρχοντικό Greco στην Κορόπη Μηλεών. Το Greco κατέχει περίοπτη θέση για όσους θέλουν να γνωρίσουν το Πήλιο, απέχει ελάχιστα από φημισμένους ορεινούς και παραθαλάσσιους προορισμούς και λίγα μέτρα από την πανέμορφη παραλία της Κορόπης» εξηγεί ο ένας από τα δύο αδέρφια, ο Βασίλης.

Ο ξενώνας Greco κατέχει περίοπτη θέση για όσους θέλουν να γνωρίσουν το Πήλιο, απέχει ελάχιστα από φημισμένους ορεινούς και παραθαλάσσιους προορισμούς και λίγα μέτρα από την πανέμορφη παραλία της Κορόπης

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, «πήραμε την απόφαση πριν χρόνια με τον αδερφό μου τον Δημήτρη να εκμεταλλευτούμε το οικόπεδο που είχαμε στην Κορόπη. Παρά τις δυσκολίες από την οικονομική κατάσταση της χώρας, σε μια εποχή όπου δύσκολα κάποιος Έλληνας μπορεί να ανοίξει μια επιχείρηση, εμείς πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός ξενώνα».
Ουσιαστικά πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία για να πάρει σάρκα και οστά πέρασαν τέσσερα χρόνια, όταν και τον Ιούλιο του 2016 άρχισε τη λειτουργία του.
«Αν και τα πράγματα στη χώρα πάνε από το κακό στο χειρότερο, τα πάμε αρκετά καλά. Ο ξενώνας λειτουργεί όλο τον χρόνο. Για αυτό που είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι είναι στον χαρακτήρα που δώσαμε στα δωμάτια, αφού όλα τα έπιπλα είναι ξύλινα, χειροποίητα και σκαλισμένα στο χέρι» αναφέρει ο κ. Βασίλης Κουπριντζιώτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «προσπαθήσαμε με τον αδερφό μου τον Δημήτρη να κρατήσουμε όλες τις πηλιορείτικες παραδόσεις στο εξωτερικό του ξενώνα, αλλά και το εσωτερικό. Μπορεί αυτό να στοίχισε περισσότερο, αλλά το αποτέλεσμα σύμφωνα με τους πελάτες μας και τα σχόλιά τους μάς δικαίωσε».

 
Ο ξενώνας με την απίστευτη ξύλινη επίπλωση, διακοσμημένη με περίτεχνα χειροποίητα σκαλίσματα είναι έτοιμος να ταξιδέψει τον επισκέπτη του σε άλλες εποχές όπου ο ρομαντισμός της τέχνης και η πολυτέλεια χαρακτήρισαν τα αρχοντικά του Πηλίου.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις σύγχρονες υποδομές και τη φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα θα κάνουν τη διαμονή ευχάριστη.
Η Κορόπη είναι μια από τις δύο ανακηρυγμένες περιοχές επισήμως ως παραδοσιακοί οικισμοί με υποχρεωτική έμφαση στη δόμηση κάτω από τους κανόνες της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Η τοποθεσία του ξενώνα έχει πλεονεκτική θέση, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμος, αφού βρίσκεται πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα του Πηλίου. Διαθέτει ξεχωριστή είσοδο πεζής πρόσβασης προς την παραλία της Κορόπης (150 μέτρα) ή οδικά. Τέλος, απέχει μόλις 12 χλμ. από τις Μηλιές και 20 χλμ. από τον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το