Τοπικά

Καταδίκη υπεύθυνου ιστοσελίδας του Βόλου

Ποινή φυλάκισης 13 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς ελαφρυντικά επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε διαχειριστή και υπεύθυνο γνωστής ενημερωτικής ιστοσελίδας του Βόλου (μπλογκ), καθώς τον έκρινε ένοχο για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργου Σπηλιόπουλου.

Η ιστοσελίδα είχε κάνει αναρτήσεις στις 26 Οκτωβρίου του 2010 και σε άλλες ημερομηνίες, με τις οποίες κατήγγειλε τον κ. Σπηλιόπουλο για την θητεία του στην προεδρία του Επιμελητηρίου, την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα, καθώς και για την θέση που είχε αναλάβει στη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έχει απαλλαγεί όλων των κατηγοριών εις βάρος του, καθώς αυτές αποδείχτηκαν ψευδείς και ανυπόστατες.

Σημειώνεται ότι και σε πρώτο βαθμό ο υπεύθυνος και διαχειριστής της ιστοσελίδας του Βόλου είχε καταδικαστεί με την ίδια ποινή. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το