Τοπικά

Ένωση Λιμενικών: Η μείωση των οργανικών θέσεων “απογύμνωσε” τα Λιμεναρχεία στη Μαγνησία

Με τον βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαραβέγια συναντήθηκε την Παρασκευή η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος και βασικό θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα η Ένωση αναφέρθηκε στο διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη στελέχωση των υπηρεσιών του Νόμου Μαγνησίας και Β.Σποράδων .

Τόσο η μείωση των οργανικών θέσεων όσο και ο Λιμενικός Καλλικράτης «απογύμνωσαν» τα Λιμεναρχεία της περιοχής ενώ κάποια άλλα καταργήθηκαν με αποτέλεσμα το Λιμενικό Σώμα να χάσει τη δυναμική που είχε μέχρι τότε, ενώ σε δεινή θέση βρέθηκαν και οι εναπομείναντες Λιμενικοί που υποχρεώθηκαν να καλύψουν τα κενά.

Με δεδομένη την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1500 άτομα ζητήθηκε από τον κ.Μαραβέγια η συνδρομή και η ενίσχυση του αιτήματος της Ένωσης για την αύξηση των οργανικών θέσεων του Κ.Λ.Βολου, την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου, ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της σύνθεσης της Λιμενικής αρχής της Αμαλιάπολης, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τα προβλήματα των λιμενικών που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Β.Σποράδων.

Ο κ.Μαραβέγιας άμεσα θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη όπου και θα αναλύσει τις θετικές της θέσεις πάνω στα ζητήματα απασχολούν την Ένωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το