Τοπικά

Διαδικτυακό δώρο από τον Δήμο Ρ.Φεραίου στους ηλικιωμένους του Σουρλίγκειου Ιδρύματος

O Δήμος Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο της καλλιέργειας κλίματος ενσυναίσθησης σε όλες τις ηλικιακές πληθυσμιακές ομάδες και με αφορμή τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων, ξεκινά μια καινούρια δράση.
H δράση ονομάζεται «Πες μας την δική σου ιστορία». Απευθύνεται στους τροφίμους του Γηροκομείου Καναλίων και πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους ειδικούς ψυχικής υγείας του Γηροκομείου και των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Στόχος η ανάδειξη και συνειδητοποίηση της μοναδικότητας του κάθε ηλικιωμένου,-ης. Πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνέργεια του Κέντρου Κοινότητας, του Βοήθεια στο Σπίτι και του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων, μέσω τηλε- διάσκεψης και τηρώντας τα πρωτόκολλα του Covid-19.
Σκοπός είναι η επικοινωνία των ηλικιωμένων με τον έξω κόσμο, η διατήρηση καλής ψυχολογίας, η ενασχόληση με τον εαυτό τους, η καταπολέμηση και η αποφυγή της παραμέλησης της εικόνας και του εαυτού. Άλλωστε η αίσθηση της χρησιμότητας και η ανάδειξη της προσωπικής αξίας συντείνουν στην διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας στην Τρίτη Ηλικία.
Μέσα από την δράση θα καταγραφούν οι ιστορίες των τροφίμων, οι συνταγές, τα τραγούδια, τα παραμύθια τους δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. “Ο Δήμος στοχεύει στο να ταξιδέψουν οι καταγεγραμμένες εμπειρίες των παππουδο-γιαγιάδων και να συνεχίσουν να μας μαγεύουν ζεσταίνοντας τις ψυχές μας” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το