Πολιτισμός

«Ένα χαμόγελο στον ουρανό» από το βιβλίο της Άρτεμης Παπανδρέου

Τα Public και οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άρτεμης Παπανδρέου «Ένα χαμόγελο στον ουρανό», την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 19.00, στο Public Βόλου, Ογλ 28 και Κονταράτου 9, τηλ. 2421022904.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλά, εκπαιδευτικός, πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, Πηνελόπη Παπαθανασίου, δικηγόρος, υπεύθυνη ΧΕΝ Βόλου. Η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο και θα διαβάσει αποσπάσματα.
Μια νέα, όμορφη γυναίκα, με σπουδές στα οικονομικά, παλεύει για τις ισορροπίες της, έπειτα από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα της, που έμοιαζε να τον επιζητά σαν εξιλέωση για κρίματα του παρελθόντος που τον βάρυναν. Για ποια κρίματα όμως; Εκείνος ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας θαυμάσιος γονιός!

Μέσω της εργασίας της οδηγείται για πρώτη φορά στο νησί της Άνδρου. Εκεί, μια λάθος διαδρομή και μια καταιγίδα θα γίνουν οι συντεταγμένες μιας πυξίδας, που θα κατευθύνει τα βήματά της στο κατώφλι ενός σπιτιού καρφωμένο στα βράχια του πελάγου.
Η Άρτεμις Παπανδρέου σήμερα, εργάζεται στην πόλη του Βόλου, στην τεχνική εταιρεία που έχουν ιδρύσει από κοινού με τον σύζυγό της και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα γραφεία, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην αγάπη των παιδιών και των δύο μικρών εγγονιών της, αλλά και στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Αξιοποιώντας τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της, συμμετέχει ενεργά στο σωματείο Ελληνική Μέριμνα Βόλου, που αποτελεί καταφύγιο θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Το μυθιστόρημα «Ένα χαμόγελο στον ουρανό» είναι το δεύτερο κατά σειρά εκδομένο βιβλίο της συγγραφέως.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το