Ελλάδα

Εμβόλια – Κικίλιας: 1,2 εκατ. δόσεις θα λάβει νωρίτερα η Ελλάδα από Pfizer

Aπό τις 50 εκατ. δόσεις εμβολίου των εταιρειών Pfizer-BionTech, που θα λάβει νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τον Ιούνιο του 2021, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 1,2 εκατ. δόσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε ακόμα πως ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων έχει ελαφρώς μειωθεί και υπάρχει σταθεροποίηση στον δείκτη θετικότητας κάτω του 6%. Παράλληλα, πρόσθεσε πως τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 27.462.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν ανακοίνωσε την Τετάρτη 14 Απριλίου πως επισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων των συγκεκριμένων εταιρειών. Η φον ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για επιπλέον δόσεις εμβολίου αλλά για ποσότητες που είχαν ήδη συμφωνηθεί, αλλά η παράδοσή τους επισπεύδεται και αντί για το δ’ τρίμηνο του 2021 θα παραδοθούν στο β’ τρίμηνο του έτους.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως μέχρι την Τρίτη 126 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού είχαν παραδοθεί στην Ε.Ε, ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 100 εκατ. δόσεις στου πολίτες. Επιπλέον, τόνισε πως η Κομισιόν βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Pfizer – BioNtech για αγορά 1,8 δισ. δόσεων για το 2022 – 2023.

Σημειώνεται πως οι 50 εκατ. δόσεις θα παραδοθούν στην Ευρώπη εσπευσμένα, την ώρα που υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες της από τις αναφορές για θρομβώσεις που προκαλούνται από τα εμβόλια της AstraZeneca αλλά και της Johnson & Johnson.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το