Τοπικά

Έλεγχοι του Λιμεναρχείου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας – Εργασία, σωματική άσκηση και κατοικίδια συχνότεροι λόγοι μετακινήσεων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, από ελεγκτικά κλιμάκια στελεχών του, διενεργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 23-03-2020 έως και 25-03-2020 συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης μετακίνησης, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:

– 23 έλεγχοι οχημάτων, με μέσο όρο ηλικίας οδηγών- επιβαινόντων τα 45 έτη, οι οποίοι διέθεταν βεβαιώσεις τύπου Α (μετακινήσεις των εργαζόμενων) στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.
– 450 έλεγχοι πεζών, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη, οι οποίοι διέθεταν βεβαιώσεις τύπου Β, με συχνότερη αιτιολογία τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.
Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από 21-03-2020 έως και 24-03-2020 διενεργήθηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου 149 έλεγχοι στο Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» κατ’ εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τους προσωρινούς περιορισμούς στην κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια. Όπως διαπιστώθηκε, η πλειοψηφία των επιβατών ήταν α) μόνιμοι κάτοικοι των νησιών που διέθεταν ισχύον
εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή τον Μοναδικό Αριθμού Νησιώτη ή βεβαίωση μόνιμης διαμονής από τον οικείο Δήμαρχο και β) οδηγοί- υπάλληλοι εταιριών ειδών πρώτης ανάγκης προς ανεφοδιασμό των νησιών, που διέθεταν βεβαιώσεις τύπου Α, (μετακινήσεις των εργαζόμενων). Απαγορεύτηκε η επιβίβαση στο πλοίο 7 ατόμων οι οποίοι δεν ενέπιπταν στις παραπάνω κατηγορίες.
Στις 25-03-2020 και 26-03-2020 δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια.

Τέλος, διενεργήθηκαν τακτικές περιπολίες σε αλιευτικά καταφύγια περιοχής δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Βόλου κατ’ εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον προσωρινό περιορισμό κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, με αρνητικά αποτελέσματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το