Τοπικά

Εκδήλωση λήξης από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Πιασμένοι χεράκι χεράκι οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, δημιούργησαν ένα φανταστικό καράβι, προκειμένου να ταξιδέψουν στα νησιά των Σποράδων. Η καλοκαιρινή εκδήλωση λήξης των χειμερινών εργαστηρίων του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 18.30 στον χώρο στάθμευσης του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες αντίστοιχα με τα τρία νησιά, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Εκεί, οι εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ είχαν ετοιμάσει δραστηριότητες με απώτερο σκοπό τα παιδιά μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να γνωρίσουν βασικά ιστορικά στοιχεία του κάθε νησιού χωριστά.

Σε κάθε νησί, τα παιδιά άντλησαν πληροφορίες ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου και κλήθηκαν να αποτυπώσουν πάνω σε λευκό χαρτί με μολυβάκι, το στοιχείο που τα εντυπωσίασε περισσότερο. Έτσι, δημιούργησαν όλα μαζί την αφίσα του κάθε νησιού χωριστά. Στη συνέχεια στο νησί της Σκιάθου, ασχολήθηκαν με το σπίτι του Παπαδιαμάντη, όπου τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες έπρεπε να συναρμολογήσουν η κάθε μια το δικό της γιγαντιαίο τρισδιάστατο σπίτι σε μορφή παζλ. Στον δεύτερο σταθμό, στο νησί της Σκοπέλου, τα παιδιά έπρεπε να απαντήσουν με παιγνιώδη τρόπο σε ερωτήσεις, προκειμένου να επιλύσουν μια τρίλιζα, ανακαλύπτοντας ως κεντρική λέξη το αρχαίο όνομα της Σκοπέλου, που ήταν «Πεπάρηθος». Στον τρίτο σταθμό, στο νησί της Αλοννήσου, τα παιδιά δημιούργησαν μια κατασκευή εικαστικού χαρακτήρα με θέμα τη φώκια Μονάχους Μονάχους. Υπήρχαν στη διάθεσή τους ποικίλα υλικά, προκειμένου να κάνει το καθένα το δικό του carte postale, αντλώντας ερεθίσματα από την υπεύθυνη εμψυχώτρια της γωνιάς.
Το ταξίδι στις Σποράδες ολοκληρώθηκε και η βραδιά έκλεισα με τον κύκλο – καράβι, όπως και ξεκίνησε. Τα παιδιά έκλεισαν τα μάτια τους και μοιράστηκαν με μια λέξη το συναίσθημα, που τους δημιουργήθηκε σ’ αυτό το ταξίδι, αποχαιρετίστηκαν με έναν ρυθμικό μουσικό τρόπο κι επιπλέον τους δόθηκαν μικρά αναμνηστικά δωράκια από τις εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ.

Η εκδήλωση του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, την παρακολούθησαν πολλοί μικροί φίλοι ανάμεσά τους και παιδιά από τα ΚΔΑΠ Βασδέκειο και Προσφυγικών της ίδιας Επιχείρησης.
Οι παιδαγωγοί – εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, κ. Μόσχου Δέσποινα, κ. Κολοφωτιά Αθανασία και κ. Νίκου Ελένη, που οργάνωσαν την όλη εκδήλωση, καθώς και οι κ.κ. Νικηφόρου Έλενα και Γαλάνη Αμαλία, που βοήθησαν εξαιρετικά στην πραγματοποίησή της, εύχονται σε όλους καλό καλοκαίρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το