Τοπικά

Εκατοντάδες έλεγχοι, λίγες οι παραβάσεις – Πρόστιμα 10.750 ευρώ από το Τμήμα Εμπορίου

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων σε επιχειρήσεις το α’ εξάμηνο του 2021 από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας-Βορείων Σποράδων. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, ανέρχονται στο ποσό των 9.550 ευρώ. Στους 1.000 και πλέον ελέγχους που αφορούσαν στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 1.200 ευρώ.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας-Βορείων Σποράδων το πρώτο εξάμηνο του 2021 διενέργησαν 17 ελέγχους σε εμπορικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα σε καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και για παρεμπόριο.
Σύμφωνα με τον συγκεντρωτικό πίνακα, έγιναν έλεγχοι σε τέσσερις επιχειρήσεις για χρήση POS (Ν.4446/2016), χωρίς να διαπιστωθεί καμία παράβαση.
Επίσης, έγιναν δυο έλεγχοι σε λαϊκές αγορές στο πλαίσιο του Ν. 4497/2017 για το πλανόδιο εμπόριο και οι υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου έκαναν κατάσχεση ειδών σε εγκαταλειμμένο πάγκο.

Δέκα συνολικά έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο του Ν. 4177/2013 που αφορά στους κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις και της Υ.Α. 91354/2017 (Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών). Επιβλήθηκε ένα πρόστιμο συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.
Επιπλέον, έγιναν έλεγχοι για εφαρμογή του Ν. 4235/2014 (διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τους οποίους προέκυψαν παραβάσεις σε δυο επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.550 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα.
Τέλος έγινε και μια δειγματοληψία καυσίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων και εκκρεμεί η απάντηση.

Έλεγχοι για τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού
Στο μεταξύ, εκατοντάδες ήταν οι έλεγχοι των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας-Βορείων Σποράδων, οι οποίοι εντάσσονταν στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι έλεγχοι έγιναν σε συνεργασία με κλιμάκια της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Επιθεώρησης Εργασίας και του υπουργείου Ανάπτυξης. Συνολικά έγιναν 638 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και 415 σε φυσικά πρόσωπα.
Επιβλήθηκαν τέσσερα πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, για μη κατοχή βεβαίωσης μετακίνησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το