Τοπικά

Εγκαταλείπει τη ΔΕΗ ο Δήμος Βόλου για να μην πληρώνει ακριβό ρεύμα…λόγω συνδικαλιστών

Ο Δήμος Βόλου θα εγκαταλείψει τη ΔΕΗ από πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος …για να γλιτώσει εκατομμύρια από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την διενέργεια διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος για τις εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, συνδυαστικά με συμβουλευτικές υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης και την εκκίνηση διεθνή ανοικτού

Το κόστος για ένα έτος σύμφωνα με την δημοτική αρχή ανέρχεται για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος για τις εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου σε 3.907.364,65 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου με απόφασή του σήμερα ενέκρινε την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος για τις εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, συνδυαστικά με συμβουλευτικές υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης, συνολικού προϋπολογισμού 7.814.729,29 € διάρκειας δύο ετών καθώς και την εκκίνηση του διαγωνισμού, ο οποίος θα είναι ανοικτός διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο ανάθεσης τη συμφερότερη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Ο Μ. Μιτζικός εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του για τον ιδιώτη πάροχο και σε ερωτήσεις του κ. Γαργάλα ο Α. Μπέος απάντησε: Δεν είναι τίποτα κρυφό. Το σημαντικό είναι πως ο Δήμος Βόλου θα έχει κέρδος 25% από το τιμολόγιο που έχει σήμερα. Είναι ιδιώτες που δεν έχουν μέσα τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και έτσι είναι πιο φθηνό το ρεύμα.
Στην εισήγηση της υπηρεσίας δεν αναφερόταν πουθενά πως η μείωση θα είναι της τάξης του 25% και η δημοτική αρχή υποστήριξε πως ευελπιστεί να πετύχει έκπτωση με βάση και το γεγονός ότι θα κάνει η εταιρεία και μελέτη κατανάλωσης ενέργειας.
«Υπάρχουν μηχανικοί στον δήμο και υπηρεσίες που κάνουν μελέτες κατανάλωσης ενέργειας και είναι αδιανόητο να τις δώσουμε εκτός Δήμου», δήλωσε ο κ. Γαργάλας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το