Τοπικά

Έφερε δουλειά στα βενζινάδικα της Μαγνησίας η αυξημένη κίνηση στις γιορτές

Ικανοποιημένοι δείχνουν να είναι οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων από την κίνηση που σημειώθηκε στα πρατήριά τους λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στη Μαγνησία που είχε ως αποτέλεσμα να δουλέψουν καλά και οι ίδιοι. Κίνηση φαίνεται να υπάρχει και στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά κυρίως λόγω των επιδομάτων και των δώρων των τελευταίων ημερών.

Ικανοποιημένοι είναι οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, όπως τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου, από την κίνηση που υπήρχε τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων, λόγω της άφιξης πολλών επισκεπτών στην περιοχή της Μαγνησίας για να απολαύσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους.
Σύμφωνα με την ίδια, τη χερσαία Μαγνησία επισκέφτηκε πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα να δουλέψουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι στη μετακίνηση των επισκεπτών βοήθησε και ότι οι τιμές στα υγρά καύσιμα έπεσαν το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Από την άλλη κινητικότητα υπήρχε και στο πετρέλαιο θέρμανσης με την κ. Βάσω Κοντοχρήστου να αναφέρει πως «πέραν της ικανοποίησης για την κίνηση των πρατηρίων υγρών καυσίμων λόγω της επισκεψιμότητας στη Μαγνησία, υπάρχει και μια γενική ικανοποίηση και για το πετρέλαιο θέρμανσης».
Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας επισήμανε ότι λόγω των επιδομάτων του Δεκεμβρίου και των δώρων υπήρξε μία αύξηση στις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης
Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου αναφέρθηκε και στο φετινό επίδομα θέρμανσης, το οποίο αυξήθηκε από 0,125 ευρώ ανά λίτρο στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση 28%, με τη Μαγνησία να ανήκει στη Β’ Ζώνη. Η αύξηση στα εισοδηματικά κριτήρια θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα νοικοκυριά να δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης σε σχέση με πέρσι.
Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας ανέφερε πως «οι αυξήσεις στο επίδομα θέρμανσης και τα εισοδηματικά κριτήρια θα βοηθήσουν και τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων να δουλέψουν περισσότερο με το πετρέλαιο θέρμανσης».

Τιμές υγρών καυσίμων
Σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Τμήμα Εμπορίου, στην ηπειρωτική Μαγνησία η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στις 23 Δεκεμβρίου 2018 μειώθηκε κατά 0,20 ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία, αφού φέτος η τιμή της ήταν στο 1,536 ευρώ ανά λίτρο όταν πέρσι αυτή κυμαινόταν στο 1,556 ευρώ ανά λίτρο, μείωση 1,3%.
Και στο υγραέριο κίνησης υπήρξε μείωση κατά 0,02 ευρώ ή 2,3%. Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου 2018 η τιμή του ήταν 0,819 ευρώ, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου 2017 ήταν 0,839 ευρώ.
Στα υπόλοιπα υγρά καύσιμα υπήρξε αύξηση στις μέσες λιανικές τιμές, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει το πετρέλαιο θέρμανσης με 10,3%, αφού φέτος στις 23 Δεκεμβρίου η μέση λιανική τιμή ήταν στο 1,112 ευρώ ανά λίτρο και την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία ήταν στο 1,008 ευρώ ανά λίτρο, αυξημένη κατά 0,104 ευρώ ανά λίτρο.

Η επόμενη μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στο πετρέλαιο κίνησης με την αύξηση να είναι της τάξης του 6,3% ή 0,089 ευρώ ανά λίτρο, αφού στις 23 Δεκεμβρίου 2018 η τιμή ήταν 1,404 ευρώ ανά λίτρο και στις 23 Δεκεμβρίου 2017 ήταν 1,008 ευρώ ανά λίτρο.
Τέλος τη μικρότερη αύξηση εμφάνισε η αμόλυβδη βενζίνη 100 οκτανίων, με τη φετινή τιμή δύο μέρες από τα Χριστούγεννα να κυμαίνεται, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Τμήμα Εμπορίου, στο 1,778 ευρώ ανά λίτρο και πέρσι δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα στο 1,739 ευρώ ανά λίτρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το