Τοπικά

Δύσκολος χειμώνας για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας – Μικρότερες πληρότητες στις γιορτές

Για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα ως προς τις πληρότητες λόγω της πολιτικής αστάθειας και των οικονομικών δυσκολιών κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας που προσθέτουν ότι οι πληρότητες τα φετινά Χριστούγεννα σε σχέση με αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν ελαφρώς πιο μειωμένες.
Οι ξενοδόχοι παρακολουθούν με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας πως η ευρύτερη πολιτική αστάθεια έχει μεγάλη επίδραση στην πραγματική οικονομία. Δημιουργείται μια αβεβαιότητα σε τουριστικούς κύκλους εκτός Ελλάδας με αποτέλεσμα να μην γίνεται δυναμικός προορισμός.

«Όταν ο κόσμος βλέπει πολιτική αστάθεια σε μια χώρα, δεν επιθυμεί να την επισκεφθεί, ενώ παράλληλα και οι ντόπιοι σε μια τόσο μακρά προεκλογική περίοδο διστάζουν να καταναλώσουν, να κάνουν εκδρομές και μαζεύονται» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης μιλώντας στην καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» του 9,86 και πρόσθεσε πως «όλη αυτή η πολιτική αστάθεια προκαλεί πρόβλημα στον τουρισμό που είναι ένα ευαίσθητο προϊόν. Και, αν είναι οι εκλογές να διεξαχθούν τον Μάιο, τότε το ζήτημα θα είναι ακόμη πιο έντονο, με το ενδεχόμενο μάλιστα να έχουμε και επαναληπτικές, αν δεν βρεθεί πλειοψηφική κυβέρνηση. Εμείς οι ξενοδόχοι θυμόμαστε τον Μάιο-Ιούνιο του 2012 με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και ότι το τηλέφωνο για κρατήσεις από τουρίστες κτύπησε όχι τον Ιούνιο αλλά στις 2 Ιουλίου».

Ο κ. Ζαφείρης σημείωσε ότι «πέρα από την πολιτική αστάθεια υπάρχει και η ευρύτερη οικονομική δυσκολία στον πληθυσμό. Γι’ αυτό και μιλάμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα αναφορικά με τις πληρότητες που έχουμε μπροστά μας μέχρι και την έλευση του Πάσχα το οποίο φέτος γιορτάζεται αργά στα τέλη Απριλίου. Μέσα σε ένα κλίμα πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας δεν ξέρουμε κατά πόσο θα είναι εύκολο να πραγματοποιούνται εκδρομές από σχολεία, συλλόγους, αλλά και από μεμονωμένα άτομα. Τα ξενοδοχεία που είναι και αυτά επιχειρήσεις, δίνουν έναν πολύ άνισο αγώνα με τις μεγάλες υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στο Κράτος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας αναφέρθηκε και στις πληρότητες των 15νθήμερων γιορτών των Χριστουγέννων τονίζοντας πως σε σχέση με πέρυσι ήταν φέτος ελαφρώς πιο μειωμένες.
Ειδικότερα επισήμανε πως «το τετραήμερο των Χριστουγέννων οι πληρότητες σε όλο τον Νομό άγγιξαν το 100%. Και ήταν πολύ καλά. Ακολούθησε όμως η πρωτοχρονιά, οπότε είχαν πολύ υψηλές πληρότητες ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα, αλλά όχι και το υπόλοιπο Πήλιο που άγγιξαν το 65%. Τότε είχε παίξει ρόλο η τρομολαγνεία ότι θα χιόνιζε παραμονή πρωτοχρονιάς. Αυτό όμως δεν συνέβη. Όσο για τα Φώτα οι πληρότητες ήταν ακόμη πιο χαμηλές λόγω του χιονιού που, όμως δεν προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων ούτε είχαμε αποκλεισμένους, όπως κάποιοι νόμιζαν, αλλά απλώς ο κόσμος αποθαρρύνθηκε να εκδράμει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το