Τοπικά

Νέα δυναμική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές της Μαγνησίας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μόνιμους διορισμούς.
Η Μαρία Γιαννουλή, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει το πτυχίο και εισάγει το προσοντολόγιο. «Δεν μπορούμε να κλέβουμε την προϋπηρεσία των αναπληρωτών που στηρίζουν επί σειρά ετών την εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας. Μένουμε σταθεροί στις απόψεις μας. Θέλουμε 100% προστασία της προϋπηρεσίας και μόνιμοι διορισμοί για όσους εργάζονται ως αναπληρωτές», είπε.


Για το χαμηλό ποσοστό απεργίας, η κ. Γιαννουλή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει οικονομική αιμορραγία και οι συνάδελφοι προβληματίζονται έστω και για μία ημέρα να χάσουν το ημερομίσθιο. Ο υπουργός έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο διαίρει και βασίλευε. Οι αναπληρωτές έχουν μοιραστεί σε πολλές κατηγορίες και ο καθένας διεκδικεί τα δικά του, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε μια χρυσή τομή».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μούσιος τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς «κλέβει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, μοιράζει ακαδημαϊκά κριτήρια και προϋπηρεσία για να πουλήσει ελπίδα σε νέους και παλιούς αναπληρωτές».


«Θα συνεχίσουμε μέχρι το Υπουργείο να αποφασίσει την απόσυρσή του. Οι αναπληρωτές πρέπει να αντιληφθούν πως με την ψήφισή του αλλάζει ο πίνακας ανακατάταξης με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς που εργάζονται φέτος να μην εργάζονται την επόμενη χρονιά. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να προχωρήσει σε ανακύκλωση της απεργία των εκπαιδευτικών. Χωρίς τον αγώνα των εκπαιδευτικών, δεν μπορεί η εκπαίδευση να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσο δεν ανατρέπεται αυτή η πολιτική, τόσο τα αδιέξοδα θα συνεχίζονται», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μούσιος.

O Βασίλης Τίρχας από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών χαρακτήρισε κατάπτυστο το σχέδιο νόμου για τους μόνιμους διορισμούς, καθώς δημιουργείται – όπως είπε – ενιαίος πίνακας μέσα από τον οποίο θα γίνονται οι διορισμοί. “Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόσυρση του σχεδίου, όσο και αν προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας, ψάρι και τις απολύσεις, διορισμούς”, είπε.

Από την πλευρά του ο Θάνος Γιαννακόπουλος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός επί 15 χρόνια, επισήμανε ότι απαξιώνεται το βασικό πτυχίο και μπαίνει “ταβάνι” στην προϋπηρεσία, με αποτέλεσμα  να οδηγούνται οι εκπαιδευτικοί σε ένα κυνήγι προσόντων. “Είναι επίσης ανήκουστο το γεγονός ότι η προϋπηρεσία μεταφέρεται από κλάδο σε κλάδο. Ψυχολόγος που δούλευε σε δομές, αν έχει πτυχίο στα παιδαγωγικά, μπορεί να μεταφέρει την προϋπηρεσία του στην γενική αγωγή και να διοριστεί σας γενικός παιδαγωγός”, σημείωσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το