Τοπικά

Δύο στους τρεις μαθητές του 5ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας λαμβάνουν σχολικά γεύματα

Δύο στους τρεις μαθητές του 5ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας επιλέγουν να τρώνε στο σχολείο μέσα από το πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο Παιδείας που αφορά στα σχολικά γεύματα.
Κάθε μεσημέρι, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου, στον εσωτερικό αίθριο χώρο, στρώνονται τα τραπέζια και κάθονται οι μαθητές για να γευτούν το φαγητό το οποίο έχει ήδη έρθει τοποθετημένο σε ειδικές συσκευασίες λίγες ώρες πριν.
Το 5ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας είναι ένα από τα 19 Δημοτικά της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα. Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει αρχικά στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της υποσιτιστικής κρίσης των παιδιών, παράλληλα όμως συνδυάστηκε και με την ανάγκη να έρθουν οι μαθητές πιο κοντά στη μεσογειακή διατροφή. Επίσης, τα παιδιά καταφέρνουν να κοινωνικοποιηθούν ακόμη περισσότερο, να αποκτήσουν συνήθειες να τρώνε όλα τα φαγητά και γενικώς να εκτιμούν πιο πολύ την υγιεινή διατροφή.
Στη Μαγνησία πάνω από 1.600 μαθητές συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το 5ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας είναι ίσως το σχολείο από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Νάνος επισήμανε πως «από τους 154 μαθητές του σχολείου οι 100 συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα και τρώνε το μεσημέρι στο σχολείο. Το σχολείο μας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα από την πρώτη χρονιά που εφαρμόστηκε και κάθε χρόνο το ενδιαφέρον αυξάνεται, καθώς οι γονείς θέλουν να τρώνε εδώ τα παιδιά τους».
Ο διευθυντής ερωτηθείς, αν οι μαθητές τρώνε όλα τα φαγητά, απάντησε πως «από τα φαγητά εκεί που δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση για να φάνε, είναι οι σαλάτες. Και ίσως να πρέπει να υλοποιήσουμε και εμείς ένα πρόγραμμα στο σχολείο για να έρθουν πιο κοντά στην αξία της μεσογειακής διατροφής».

Οι 100 μαθητές κάθονται στα τραπέζια και τρώνε για μισή ώρα περίπου με τους εκπαιδευτικούς της αρμόδιας επιτροπής να έχουν την επίβλεψη της κατάστασης.
Πάντως υπάρχουν και ορισμένα παιδιά που κάποιες μέρες λαμβάνουν το φαγητό για το σπίτι.
Στο σχολείο τρώνε και οι μαθητές του ολοήμερου.
Πάντως το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αντιμετωπίσει την ανάγκη πολλών οικογενειών που λόγω οικονομικής αδυναμίας ή εργασίας και των δύο γονέων, δεν είναι εύκολο να βρίσκει κάθε μέρα τον τρόπο να τρώει το παιδί στο σπίτι το μεσημέρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το