Τοπικά

Δράσεις στη Μαγνησία για την ομαλή μετάβαση μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο “Θ”

mathites

Συνάντηση με τους γονείς των μαθητών που από Σεπτέμβριο θα φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου θα πραγματοποιήσουν οι σύλλογοι διδασκόντων των Γυμνασίων της Μαγνησίας στο πλαίσιο της καλύτερης μετάβασης των παιδιών που αποφοιτούν από το Δημοτικό και κάνουν το πρώτο τους βήμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και γι’ αυτό τον λόγο προχώρησε χθες στην αποστολή εγγράφου σε όλα τα Γυμνάσια, ώστε να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για το ζήτημα.
Οι δύο Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση για το όλο ζήτημα.
Μία από τις δράσεις είναι η συνάντηση των καθηγητών Γυμνασίου με τους γονείς των μαθητών, ώστε να ενημερωθούν, αλλά και να γνωστοποιήσουν οι τελευταίοι κάποια κλίση που μπορεί να έχει το παιδί τους.
Η συνάντηση μπορεί να γίνει και εντός του Ιουνίου, αλλά ακόμη και τον Σεπτέμβριο.
Επίσης οι καθηγητές μπορούν να σκεφθούν και άλλους τρόπους, όπως να διοργανωθούν ακόμη και εκδηλώσεις.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τονίζεται πως «με το δεδομένο το ότι η μετάβαση των μαθητών και μαθητριών της Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων στην Α’ Γυμνασίου αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα επίδρασης στην ψυχολογία τους, πράγμα το οποίο επιδρά σημαντικά στη μετέπειτα παιδαγωγική, εκπαιδευτική πρόοδο και κοινωνική ζωή τους και θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι γονείς και κηδεμόνες αφενός μεν πρέπει να παίζουν -και παίζουν- σπουδαιότατο ρόλο στη διαδικασία της μετάβασης, προτείνουμε:
– Πραγματοποίηση Συνεδρίασης του συλλόγου διδασκόντων των Γυμνασίων υποδοχής των μαθητών με παρουσία του Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης, ώστε να οργανωθούν δράσεις υποστήριξης των μαθητών και των γονέων στη μετάβασή τους αυτή.
– Ως πρώτη δράση να πραγματοποιηθεί πρόσκληση των γονέων των μαθητών της Στ’ Τάξης στο σχολείο υποδοχής και συμμετοχή τους σε κοινή σχετική συνάντηση με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Εκεί θα πρέπει οι γονείς να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δράσεις του σχολείου, να ξεναγηθούν στους χώρους του, να γνωριστούν προσωπικά με τους εκπαιδευτικούς και να αναφερθούν κατ’ αρχήν σε τυχόν απαιτήσεις εξατομικευμένων συμπεριφορών για κάθε μαθητή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το