Τοπικά

Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για τους παιδικούς σταθμούς, αν και δεν αυξάνονται τα τροφεία “Θ”

 

paidikoi708

Παρότι τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Αλμυρού δεν αυξάνονται και οι γονείς επιβαρύνονται με σχεδόν τρία ευρώ ημερησίως για τη φιλοξενία των παιδιών τους, η απόφαση «παγώματος» που συζητήθηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν αρκετή για να «ανάψουν τα αίματα» μεταξύ των παρατάξεων. Στους παιδικούς σταθμούς του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης φιλοξενούνται 45 παιδάκια, εκ των οποίων τα 30 καλύπτουν τα τροφεία τους από το ΕΣΠΑ.
Εκ μέρους της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ ο κ. Σ. Τσόγκας πρότεινε την κατάργηση των τροφείων και συμφώνησε μαζί του και ο κ. Σ. Ράππος, που τόνισε ότι ο δήμος διαθέτει πλεόνασμα που του επιτρέπει να χαρίσει τα τροφεία σε 15 οικογένειες.
Ο Νίκος Τσανής σημείωσε πως οι παροχές εκπαίδευσης πρέπει να παρέχονται δωρεάν, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσει και η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της λειτουργίας των παιδικών σταθμών αντέτεινε μείωση των τροφείων της τάξης του 50%. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ακόμη και τα τρία ευρώ ημερησίως είναι υψηλό ποσό για τις οικογένειες που αναζητούν να αγοράσουν ψωμί.
Ο δήμαρχος αντέδρασε έντονα και δήλωσε πως οι παροχές στους παιδικούς σταθμούς είναι υψηλές και δεν χρειάζεται ο λαϊκισμός για να καταλάβει ο κόσμος ότι οι δομές πρέπει να ζήσουν, ενώ σημείωσε πως το οικονομικό πλεόνασμα του δήμου θα κατανεμηθεί όπως πρέπει για να στηριχθούν οι δομές και μέσω αυτών οι οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ο κ. Τσανής συνέχισε λέγοντας πως ο δήμος έχει κοινωνική πολιτική, γεγονός που προκάλεσε φραστικό επεισόδιο με τον δήμαρχο.
Στην τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος δήλωσε πως ο δήμος είναι επιχείρηση και επιβάλλεται να λειτουργεί υπέρ των δημοτών.
Στο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε και το θέμα της μείωσης των τιμών σε ποσοστό 12% της ενοικίασης των παραπηγμάτων στο παζάρι.
Η δημοτική αρχή δέχτηκε κριτική για το γεγονός ότι δεν προχωρεί στον εκσυγχρονισμό και αναμόρφωση του παζαριού για να απαντήσει ο κ. Εσερίδης ότι υπάρχει σχεδιασμός, αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι ποιοι θα ψωνίσουν φέτος με την κρίση που πλήττει τα νοικοκυριά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το