Τοπικά

Δράσεις για την ανεκτικότητα και τις κοινωνικές δεξιότητες στο 15ο Δημοτικό Βόλου μέσω Εράσμους

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου γιόρτασε πριν μερικές ημέρες το τέλος δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1 και kA2 με θέμα τις Κοινωνικές Δεξιότητες στα Δημοτικά Σχολεία και την Ανεκτικότητα αντίστοιχα.
Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιου Πολύζου, του σχολικού συμβούλου της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Κώστα Σδρόλια, του διευθυντή του 24ου Δ.Σ. Βόλου κ. Κώστα Γαϊτανά, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σχολεία τους, το εκπαιδευτικό τους σύστημα, τις πόλεις τους, καθώς και τον τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης των Κοινωνικών Δεξιοτήτων και της Ανεκτικότητας στο σχολικό τους περιβάλλον.

Επειδή η θεματολογία των δύο προγραμμάτων συνάδει, θεωρήθηκε σωστή η παράλληλη γιορτή με διαδραστικές παρουσιάσεις παιχνιδιών και δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες αυτές επικεντρώθηκαν στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη διαλογική λήψη αποφάσεων, στην επικοινωνία, στο σεβασμό και στην ανεκτικότητα και συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές, οι καλεσμένοι εταίροι των προγραμμάτων από Πολωνία, Ισπανία, Λετονία, Γερμανία και Τουρκία καθώς και οι πρόσφυγες φιλοξενούμενοι από το ίδρυμα « Άρσις» στη Μακρυνίτσα.
Στο τέλος της εκδήλωσης και σαν φόρο τιμής στο πρόγραμμα ΚΑ2, οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου έπαιξαν ποδόσφαιρο με τους μικρούς πρόσφυγες του Ιδρύματος «Άρσις».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας, οι εκπαιδευτικοί των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επισκέφτηκαν τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό ΑΜΕΑ «Ηλιοτρόπια» στην Άλλη Μεριά, το Ίδρυμα «Άρσις» στη Μακρυνίτσα και την «Κιβωτό του Κόσμου» στο Διμήνι και συνομίλησαν με τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Επίσης περιηγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στα αξιοθέατα της πόλης μας, και επισκέφτηκαν την Μακρινίτσα, το ΚΠΕ Μακρινίτσας, τις Μηλιές και το ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Βόλου όπου και παρακολούθησαν πρόγραμμα μαγειρικής με τοπικά εδέσματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το