Τοπικά

Ημερίδα για το διαδίκτυο στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Με γνώμονα τη ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει», για το καλό των παιδιών πάντα, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου ημερίδα με θέμα «Χρησιμοποιώ με ασφάλεια το Διαδίκτυο: συμβουλές για γονείς και παιδιά», στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την εκπαιδευτικό πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Βόλου Πανηγυριτζόγλου Αθηνά και την εκπαιδευτικό πληροφορικής του 12ου & 21ου Δημοτικών Βόλου Μπουντούρη Νικολέτα σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία Βόλου 10ο, 14ο, 15ο, 19ο, 24ο, 32ο και του 2ου Δημοτικού Πορταριάς-Άλλης Μεριάς. Οι εισηγήσεις των ομιλητών αφορούσαν τις διάφορες όψεις των κινδύνων της χρήσης του Διαδικτύου καθώς και προτάσεις για σωστή χρήση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη λανθασμένη χρήση του.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Καραφέρη Ιωάννη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία μέσω ανάλογων δράσεων και το πόσο σημαντικό είναι η συνεργασία εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών, και της Σχολικής Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαλαμίτσα Αικατερίνης, η οποία με αφορμή τη συγκεκριμένη ημερίδα αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης για την ομαλή πρόσβαση των μαθητών από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ημερίδα άρχισε με την ομιλία του Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου κ. Σαραντόπουλου Παναγιώτη με θέμα «Κίνδυνοι από τη χρήση του Διαδικτύου και προτάσεις αντιμετώπισης». Στη συνέχεια ο αρχιφύλακας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου Σκόνδρας Γεώργιος, αναφέρθηκε στην «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Κίνδυνοι και τρόποι προφύλαξης». Ο δικηγόρος κ. Μπακαλιάνος Βασίλειος ενημέρωσε για το «Τι αλλάζει στην ασφάλεια και στην ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο» ενώ η ψυχολόγος κ. Τσοπουρίδου Νέλη μίλησε για τον «Εθισμός στο διαδίκτυο – συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης».
Στο τέλος των ομιλιών έγινε συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το