Θ Plus, Υγεία

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις κι αλλαγές στη φαρµακευτική πολιτική

Τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στον τοµέα της Υγείας ανέλυσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραµµατικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι θα µπει τέλος στις ουρές της ντροπής που σχηµατίζονται στα φαρµακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποστέλλει τα φάρµακα υψηλού κόστους στο σπίτι των πασχόντων ή να τα προµηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρµακεία της γειτονιάς.

Παράλληλα περιέγραψε το πρόγραµµα πρόληψης που θα εφαρµόσει, βάσει του οποίου οι πολίτες θα πραγµατοποιούν δωρεάν εξετάσεις τόσο στον δηµόσιο όσο και στον ιδιωτικό τοµέα. Επανέλαβε επίσης ότι θα προχωρήσει σε συµπράξεις µεταξύ δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα, ώστε να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισµός των δηµόσιων νοσοκοµείων.

Μίλησε ακόµη για τη δηµιουργία αυτόνοµων Τµηµάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκοµεία, τα οποία θα βρίσκονται σε διασύνδεση µε το ΕΚΑΒ, για τις άµεσες προσλήψεις που θα γίνουν σε νοσηλευτικό προσωπικό και για αλλαγές στις παροχές του ΕΟΠΥΥ προς τους πολίτες, αφού όπως είπε θα τροποποιήσει τον νέο Κανονισµό Παροχών του Οργανισµού. Παράλληλα τόνισε ότι θα αλλάξει τη φαρµακευτική πολιτική, ενώ θα προχωρήσει σε ελαχιστοποίηση των υποχρεωτικών εκπτώσεων (claw back-rebate) από τους παρόχους προς τον ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε, τέλος, ότι θα εφαρµοστεί πλήρως ο αντικαπνιστικός νόµος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το