Αθλητισμός

Εντυπωσίασαν οι Βολιώτες στον 3ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster

Δεν λογαριάζουν ούτε από ζέστη, ούτε από καυτό ήλιο οι Βολιώτες αναβάτες. Παρά τις δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να εκπροσωπήσουν επάξια την πόλη μας στον 3ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster. Δυναμική επιστροφή του Δημήτρη Χύτα με δύο πρωτιές σε Mini Pro και Pro Z, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Πάνος Χαρχαλάκης στην Pro Street.
Η αφόρητη ζέστη δεν εμπόδισε τους αναβάτες να δώσουν κανονικά το «παρών» στον 3ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster. Πιστοί στο ραντεβού και οι λάτρεις των δύο τροχών που βρέθηκαν στο Αγρίνιο για να χειροκροτήσουν τους αθλητές.

Ωστόσο η υψηλή θερμοκρασία και ο καυτός ήλιος δεν άφησαν ανεπηρέαστο το αγωνιστικό επίπεδο. Οι αναβάτες δεν μπόρεσαν να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες, αφού το θερμόμετρο είχε σκαρφαλώσει στα ύψη, ενώ και η πίστα δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση.
Παρόλα αυτά οι διακρίσεις δεν έλειψαν ούτε σ’ αυτόν τον αγώνα από τους Βολιώτες, οι οποίοι για ακόμη μια φορά απέδειξαν την αξία τους.

Δυναμική επανήλθε στην αγωνιστική δράση ο Δημήτρης Χύτας, ο οποίος δεν συμμετείχε στον πρώτο και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφού φέτος δεν έχει βάλει σκοπό την κατάκτηση κάποιου τίτλου. Η αλήθεια είναι πως στα τελευταία χρόνια τα πηγαίνει περίφημα έχοντας κατακτήσει συνολικά έξι πρωταθλήματα, τρία στη Mini Pro και μάλιστα συνεχόμενα (το 2016, το 2017 και το 2018) και ισάριθμα στην Pro Z (το 2009, το 2015 και το 2016). Έτσι για φέτος επέλεξε να συμμετάσχει σε συγκεκριμένους αγώνες με στόχο την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ, το οποίο κατέχει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος αθλητής έχει κάνει 9.876 δευτερόλεπτα στη Mini Pro και 9.925 δευτερόλεπτα στην Pro Z, αλλά στο Αγρίνιο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτές τις επιδόσεις κάνοντας 10.123 δευτερόλεπτα στη Mini Pro και 10.183 στην Pro Z. Αν και το ρεκόρ δεν ήρθε, οι χρόνοι αυτοί στάθηκαν αρκετοί για τον Δημήτρη Χύτα, προκειμένου να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στις δύο κατηγορίες.
Σημαντική συμβολή στην επιτυχία είχαν οι τεχνικοί Φώτης Στεργίου και Άγγελος Διαμαντής, που αποτελούν την ομάδα MotoXtreme Xytas Racing Team.

Η ομάδα Leva Power Team εκπροσωπήθηκε από τον Πάνο Χαρχαλάκη και τον Μάνο Λεβαντή. Ο πρώτος τα πήγε περίφημα κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στην Pro Street με χρόνο 8.2 δευτερόλεπτα. Αντίθετα ο δεύτερος δεν είχε την ίδια επίδοση επηρεαζόμενος από τις συνθήκες που επικρατούσαν και τερμάτισε 5ος στη Real Street με 8.7 δευτερόλεπτα.
Στην κατηγορία Super Pro έλαβε μέρος ο Δημήτρης Γκόσιος. Ο Βολιώτης πρωταθλητής στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά της μπαταρίας. Έτσι έδωσε μόλις δύο αγώνες καταγράφοντας χρόνο 7,5 δευτερόλεπτα, καθώς στη συνέχεια υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα καταλαμβάνοντας την 5η θέση.
Επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster είναι ο 4ος συνολικά και θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις Σέρρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το