Τοπικά

Δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν άμεση συνεδρίαση για τον Βιολογικό

Αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προκειμένου να συγκληθεί συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού και τη διαφύλαξη του δημόσιου – δημοτικού χαρακτήρα του Βιολογικού και όλων των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ.
Όπως αναφέρουν οι 15 δημοτικοί σύμβουλοι στην αίτησή τους, ανησυχούν για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής να εκχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη ενώ τονίζουν πως ο Βιολογικός εμφανίζει προβλήματα δυσλειτουργίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Αναλυτικά η αίτηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης:
«Κύριε Πρόεδρε,
Η μονάδα του Βιολογικού, που είναι η βασικότερη υποδομή που υπάρχει στην πόλη μας και προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εμφανίζει προβλήματα δυσλειτουργίας. Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά το σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Βιολογικού με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων επεξεργασμένου λύματος, που ελήφθησαν στις 14-12-2016 από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, τα ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα μετρήσεων της ανωτέρω αρμόδιας κατά νόμο Υπηρεσίας αποδεικνύουν ότι ουσιαστικά στον Βιολογικό δεν λειτουργεί η διαδικασία απολύμανσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Αμέσως στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δήλωσε σε συνέντευξη ότι «η ΔΕΥΑΜΒ προτίθεται να αναθέσει σε ιδιώτη τη συντήρηση και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού». Έχοντας ως βασική θέση μας τη διαφύλαξη του δημόσιου – δημοτικού χαρακτήρα όλων των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ και συμμεριζόμενοι την ίδια αγωνία των συμπολιτών μας, ανησυχούμε σοβαρά για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής και είμαστε απόλυτα αντίθετοι σ’ αυτό το σενάριο της εκχώρησης σε ιδιώτη του Βιολογικού που επιδιώκεται από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με πρόσχημα τη μείωση του κόστους λειτουργίας. Ουδείς μας εγγυάται ότι με το ίδιο πρόσχημα δεν θα γίνει προσεχώς απόπειρα εκχώρησης σε ιδιώτες και της Ύδρευσης και Άρδευσης.
Σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 του ν. 3852/2010 και το άρθρο 3 παρ. 3 και 4 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου: «Ο Πρόεδρος καλεί επίσης το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική ή επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν….Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη μέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του».
Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα αίτηση αποτελούμε το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου και ζητούμε, σύμφωνα τις ανωτέρω διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 2 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 3 παρ. 3 και 4 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να καλέσετε το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση το αργότερο μέχρι την έκτη μέρα από την υποβολή της αίτησής μας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης για τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού και για τη διαφύλαξη του δημόσιου – δημοτικού χαρακτήρα του Βιολογικού και όλων των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ».
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟI
(Yπέγραψαν μέχρι στιγμής 15 δημοτικοί σύμβουλοι και μέχρι αύριο το πρωϊ θα υπογράψουν και άλλοι. Αμέσως στη συνέχεια θα κατατεθεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου).
1) Πατσιαντάς Μαργαρίτης, 2) Οικονόμου Νατάσα, 3) Νάνος Απόστολος, 4) Γαργάλας Κώστας, 5) Αποστολάκης Ιάσων, 6) Κανελλής Νίκος, 7) Κοκκινάκη Φωτεινή, 8) Ανδρέου-Μεϊκοπούλου Ελένη, 9) Μολοχίδης Γιάννης, 10) Δραμητινός Μάνθος, 11) Λαμπρινίδης Φώτης, 12) Τσαλούχας Θεόδωρος, 13) Διαμαντένιας Θεολόγος, 14) Λαϊνας Γιάννης, 15) Καλυβιώτης Αχιλλέας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το