Ελλάδα

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Στέλνουμε μήνυμα καλής γειτνίασης και φιλίας μεταξύ των δύο λαών

Διαδήλωση έχει προγραμματιστεί την Κυριακή στην Ορεστιάδα για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη και ο δήμαρχος της πόλης τονίζει πως θέλει να περάσει στον κόσμο το μήνυμα της καλής γειτνίασης και φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
«Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα παλικάρια μας πίσω. Είμαστε ρεαλιστές βλέπουμε ότι η υπόθεση αυτή ίσως έχει αρκετά χρονικά μακρύ δρόμο ακόμη αλλά εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καλής γειτνίασης, της φιλίας μεταξύ των δύο λαών και να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε αυτό το αίτημά μας να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», δήλωσε ο κ. Βασίλης Μαυρίδης στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε και στα μηνύματα συμπαράστασης από Ελλάδα και Ευρώπη.

«Δεχόμαστε μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, είναι μια ανάσα αισιοδοξίας και μιας ενθάρρυνσης ιδίως των οικογενειών, σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι κοντά τους και διαβεβαιώνω σε όλους τους Έλληνες ότι το φρόνημα μας και το ηθικό μας είναι υψηλό και θα αγωνιζόμαστε χωρίς ακραίες φωνές να περνάμε το μήνυμα ότι οι δύο λαοί μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά» πρόσθεσε.
Όσον αφορά στη σύλληψη των δύο Γερμανών δημοσιογράφων στον Έβρο ο δήμαρχος Ορεστιάδας δήλωσε ότι «δεν είναι κάτι σπάνιο, έχει συμβεί κι άλλες φορές, υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αν είναι όντως δημοσιογράφοι είναι όμως αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να κρίνει αν υπήρξε παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή στο ελληνικό έδαφος».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το