Πολιτισμός

Δίκτυο “Περραιβία”: Μέρες περιβάλλοντος στον Δήμο Ελασσόνας

Μαγικές βραδιές έζησαν την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιουλίου ,τα παιδιά και οι πολίτες των χωριών Βλαχογιάννι και Λιβάδι του Δήμου Ελασσόνας , αφού μετά από ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου προς τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη επιτυχία από το Δίκτυο “Περραιβία” και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, ενημερωτικές ανοιχτές εκδηλώσεις ( βιντεοπροβολή, συζήτηση κλπ) , σε στενή συνεργασία στο Βλαχογιάννι με τον Αντιδήμαρχο Ιωάννη Δραγατσίκη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παπακυπριανού Ανδρέα, ενώ στο Λιβάδι με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Δημ. Καρανίκα και Διον. Κουρομπίνα και την Πρόεδρο και το ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος», με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα Ανακύκλωσης και Κλιματικής Αλλαγής.
Η εκδήλωση στο Βλαχογιάννι πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού , ενώ στο Λιβάδι στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Για τον λόγο αυτό ,οι παραπάνω φορείς συνεργάστηκαν , για μια ακόμα φορά, με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το Ελληνικό Τμήμα της GreenPeace, για την ενημέρωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας ,την προώθηση της έννοιας της προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή , καθώς ,επίσης και για θέματα ανακύκλωσης.

Το Δίκτυο “Περραιβία” και το ΚΠΕ Κισσάβου -Ελασσόνας ευχαριστούν θερμά τους τοπικούς παράγοντες του Βλαχογιαννίου και του Λιβαδίου ,για την εξαιρετική συνεργασία και πάνω απ’ όλα για την μοναδική φιλοξενία , που αποδεικνύει την ποιότητα και την αρχοντιά των κατοίκων ολόκληρου του Δήμου Ελασσόνας, που δικαιούνται και αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού ,κοινωνίας των Πολιτών και Κυβέρνησης στον μέγιστο δυνατό βαθμό!

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Δικτύου “Περραιβία”και του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας είναι το εξής:
1. Παρασκευή 3 Ιουλίου, ώρα 21.30 μ.μ. Τσαριτσάνη -Αύλειος Χώρος Οικονόμειου Σχολής (Συνδιοργάνωση με Εξωραϊστ. Σύλλογο Τσαριτσάνης)
2. Σάββατο 4 Ιουλίου, Πολιτ. Κέντρο Πυθίου (Συνδιοργάνωση με τον Πολιτ. Σύλλογο Πυθίου)
3. Σάββατο 4 Ιουλίου ,ώρα 21.30 μ.μ. Πλατεία Λαού-Ελασσόνα.

Το Δίκτυο «Περραιβία» και το ΚΠΕ Κισσάβου –Ελασσόνας συγχαίρουν τον Δήμο Ελασσόνας για την εξαιρετική του πρωτοβουλία να θεσμοθετήσει τις δράσεις αυτές με τον τίτλο «Μέρες Περιβάλλοντος» , αλλά και όλους τους Φορείς ,σε όλη την επικράτεια του Δήμου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, με σκοπό τη δημιουργία ενημερωμένων πολιτών , ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα ,όπως είναι το Περιβάλλον και η προστασία του.
Καλεί έτσι όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τη Νέα Γενιά, να λάβει μέρος στις δράσεις που θα γίνουν από 1-5 Ιουλίου 2020, στις τοπικές κοινωνίες δηλ. στην Ελασσόνα και στα χωριά του Δήμου, με την υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας, σε ένα μαγικό περιβάλλον σαν αυτό που δημιουργεί το- παγκοσμίου φήμης -μνημείο της Φύσης, ο Όλυμπος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το