Τοπικά

Διαμαρτυρήθηκαν με πανό στον υπουργό Υγείας Αν. Ξανθό για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ (photos)

Παρέμβαση στην εκδήλωση ομιλίας του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειον” έκαναν σήμερα στις 7:30 μέλη της Επιτροπής Αγώνα Βόλου με πανό ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Πριν από την ομιλία του κ. Ξανθού ζήτησε να μιλήσει το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Στέλιος Λημνιός προκειμένου να τοποθετηθεί ενάντια στην καύση απορριμμάτων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λημνιός κατήγγειλε το Υπουργείο και ζήτησε να επανεξεταστεί η απόφαση για καύση των απορριμμάτων. Εξήγησε τους λόγους που έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ.

Μετά την σύντομη παρέμβαση του κ. Λημνιού,  ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε ώριμη την διαμαρτυρία για το θέμα και δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει “αλλεργία στον διάλογο, αλλά πίστη στη δημοκρατία”. Πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει το θέμα και δεσμεύτηκε πως θα το εξετάσει.

Τόνισε επίσης πως είναι σημαντική η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και όπως δήλωσε πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα που θέλει διάλογο και όχι επιβολή.

Στο σημείο αυτό, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελής είπε πως το Υπουργείο με επιβολή πήρε απόφαση για θέμα της καύσης ενώ ο υπουργός επανέλαβε πως θα ενημερωθεί σχετικά.

Στη συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Βόλου αποχώρησαν από την αίθουσα ενώ προηγήθηκαν συνθήματα και  δήλωση του κ. Ξανθού “Όπως σεβάστηκα την παρέμβασή σας, να σεβαστείτε και εσείς την ομιλία μου”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το