Τοπικά

Διαγωνισμός για μελέτη ανασύνταξης της Πράξης Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής

 

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου έρχεται αύριο προς έγκριση η διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης ανασύνταξης του Γ’ κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής. Με τη σύνταξη και την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής, καθώς και με την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε περιοχές με αναλογισμό, περιέρχονται στον Δήμο οι κοινόχρηστοι χώροι και μπορεί ο Δήμος να προβεί στη διάνοιξή τους, με την αξιοποίηση της εισφοράς σε χρήμα. Ανάλογα μπορούν να αξιοποιηθούν οι κοινωφελείς χώροι από τους αντίστοιχους φορείς. Επίσης μπορούν οι ιδιοκτήτες να προβούν στην ανοικοδόμηση των οικοπέδων τους.
Συνοπτικά, η εν λόγω μελέτη θα περιλαμβάνει:
-Εργασίες κεφαλαίου Α της Πράξης Εφαρμογής: Ήδη η υπηρεσία με προγενέστερη ανάθεση έχει παραλάβει τις εργασίες του Κεφαλαίου Α, και με την παρούσα σύμβαση καλείται ο μελέτης να τις επικαιροποιήσει.
-Εργασίες κεφαλαίου Γ της Πράξης Εφαρμογής: Σε περιοχές εντός οικισμών 1923 θα εφαρμοστεί η διαδικασία πράξεων αναλογισμού, θα συμπληρωθούν οι προβλεπόμενοι πίνακες και διαγράμματα καθώς και οι πίνακες επικειμένων.
Για τις υπόλοιπες περιοχές, θα υπολογιστούν οι επιβαρύνσεις λόγω ρυμοτομίας και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτησιών σε εισφορά και χρήμα.
Το προεκτιμώμενο κόστος της μελέτης ανέρχεται στις 198.085,40 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το