Τοπικά

Διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους η ΔΕΥΑΜΒ – Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αναμένεται να εγκριθούν τα μέτρα οργάνωσης και λειτουργίας της υπηρεσίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Σύμφωνα με την εισήγηση, ιδιαίτερη συνθήκη στην τρέχουσα περίοδο είναι η δυνατότητα ανοσίας των εργαζόμενων μέσω του εμβολιασμού, ώστε να δημιουργούνται προϋποθέσεις στην υπηρεσία ελεύθερης διάταξης του προσωπικού, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση ανάγκες οργάνωσης της λειτουργίας της . Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις της Διοίκησης και της υπηρεσίας σημαντικό τμήμα εργαζόμενων παραμένει ανεμβολίαστο. Το γεγονός αυτό θα ληφθεί υπόψη στα μέτρα οργάνωσης και λειτουργίας της επιχείρησης
Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, τα μέτρα που θα αποφασιστούν και που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 30/8 είναι τα εξής:
-Ύδρευση: Τα συνεργεία της υπηρεσίας διατάσσονται σε δύο ομάδες, εργαζόμενα ανά εβδομάδα σε επταήμερη βάση. Γίνεται αναδιάρθρωση των συνεργείων ώστε, οι ανεμβολίαστοι να συγκροτούν διακριτά συνεργεία τα οποία δεν θα έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα.
-Αποχέτευση – ΕΕΛ: Τα συνεργεία της υπηρεσίας διατάσσονται σε δύο ομάδες, εργαζόμενα ανά εβδομάδα σε επταήμερη βάση. Γίνεται αναδιάρθρωση των συνεργείων ώστε, οι ανεμβολίαστοι να συγκροτούν διακριτά συνεργεία τα οποία δεν θα έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα.
-Έδρα επιχείρησης: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τοποθετούνται σε διακριτούς χώρους, ώστε να μην υπάρχει επαφή με το υπόλοιπο προσωπικό. Κατά τα λοιπά εκτελούν τα ήδη ορισμένα καθήκοντά τους.
-Το σύνολο των εργαζόμενων που βρίσκεται σε τηλεργασία επιστρέφει στις 30/8/2021.
-Η επιχείρηση από 30/8/2021 θα συνεχίσει την εβδομαδιαία διενέργεια rapid test. Οι εργαζόμενοι που μέχρι και την παραπάνω ημερομηνία δεν θα έχουν εμβολιαστεί ή κατ’ ελάχιστον δεν θα έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού θα επιβαρύνονται το κόστος του test.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα λάβει απόφαση και για την απευθείας ανάθεση διενέργειας rapid tests για το προσωπικό της Επιχείρησης. Συγκεκριμένα θα αναθέσει σε ιδιωτική κλινική τη διενέργεια συνολικά 1.350 τεστ για τον κορωνοϊό έναντι του ποσού των 20.250 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το