Τοπικά

ΔΑΣ ΟΤΑ: Κατάσταση αυθαιρεσίας στη Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου με τις υπερωρίες των εργαζομένων

Κατάσταση αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου με «σαφάρι» περικοπών των υπερωριών που δούλεψαν οι εργαζόμενοι,  καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας κάνοντας λόγο για συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες αλλά και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Την ώρα που ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, προσφέρει χρηματικά μπόνους για καταγγελίες ενάντια σε «κακούς» εργαζόμενους…
Την ώρα που το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας (παράταξη «Πλαγεράς – Συνδικαλιστική Ανατροπή») σπεύδοντας να δώσει τα διαπιστευτήρια του στη Δημοτική Αρχή στέλνει το μήνυμα ότι είναι έτοιμοι, πράγμα που έχουν αποδείξει «να συνεργαστούν με οποιονδήποτε για τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση στη Δημόσια Διοίκηση»….
Η κατάσταση που επικρατεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας με τις υπερωρίες, δεν έχει προηγούμενο. Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας έχει επιδοθεί σε ένα πραγματικό σαφάρι περικοπής των υπερωριών, μετρώντας πάντα προς τα κάτω με το υποδεκάμετρο, μη τυχόν και πάρουν κάτι παραπάνω οι εργαζόμενοι.

Η απαράδεκτη αυτή τακτική απέναντι στους συναδέλφους συμβαίνει την ίδια ώρα που το συγκεκριμένο στέλεχος όχι μόνο έχει μετατρέψει την Υπηρεσία Καθαριότητας σε ένα καθημερινό μαρτύριο για τους εργαζόμενους (με εντατικοποίηση της εργασίας, με στοχοποίηση των εργαζομένων και προσπάθειες να τους εκθέσει, με συνεχείς αυθαίρετες αλλαγές στις βάρδιες και τα πληρώματα και στον σχεδιασμό των Τμημάτων και των Δημοτικών Ενοτήτων), ενώ ταυτόχρονα εγκρίνει για τον εαυτό του 300 ευρώ περίπου υπερωρίες κάθε μήνα, «βρέξει-χιονίσει», αλλά και παντός καιρού και παντί τρόπω, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινής αδείας. Κόβει από τους εργάτες για να βάλει στον εαυτό του. Ωραίο παράδειγμα «χρηστής Διοίκησης»!

Και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αισχρή αυτή συμπεριφορά, οι δήθεν «εκπρόσωποι» τους, τα μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου μας, (ο ένας μάλιστα από τους οποίους είναι εργαζόμενος στην Καθαριότητα Βόλου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ), αδιαφορώντας για το τι περνούν καθημερινά οι εργαζόμενοι, συμμετέχουν σε μυστική συνάντηση μαζί του, με κλειστές πόρτες και πίσω από τις πλάτες των μελών του Δ.Σ και των εργαζομένων. Στηρίζουν έτσι με καραμπινάτο τρόπο τον συγκεκριμένο, επιχειρώντας να κουκουλώσουν τις ευθύνες του και τις πομπές του.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου, έχουν κάθε δίκιο να αναρωτιούνται:
Με ποια πολιτική κάλυψη λειτουργεί με τέτοιο τρόπο το συγκεκριμένο στέλεχος της Διοίκησης, παραβιάζοντας συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και έχοντας μετατρέψει την συγκεκριμένη Υπηρεσία σε τσιφλίκι του;
Αποτελεί παράδειγμα «χρηστής διοίκησης» ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας που έχει μετατρέψει τους εργαζόμενους σε υποζύγια, την ώρα που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών;
Με ποια αντικειμενικά κριτήρια δίνονται οι υπερωρίες ώστε να μην «δημιουργούνται» εργαζόμενοι διαφόρων ταχυτήτων;

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ζήτημα των υπερωριών. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται με μισθούς τέτοιους που να καλύπτουν με πλήρη επάρκεια τις σύγχρονες ανάγκες τους, ώστε να μην αναγκάζονται να προσβλέπουν στις υπερωρίες για να κλείσουν τρύπες στο οικογενειακό εισόδημα και να έχουν ελεύθερο χρόνο στη διάθεση τους. Παλεύουμε για την πλήρη στελέχωση των Υπηρεσιών στους Δήμους με προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια όμως ώρα, όταν υπάρχουν ανάγκες για υπερωρίες (με δεδομένη τη διαχρονική πολιτική υποστελέχωσης των Υπηρεσιών από τις Κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και από τις Δημοτικές Αρχές), είναι απαράδεκτο να υπάρχει έστω και ένα λεπτό δουλεμένης εργασίας που να μην πληρώνεται.

Η συγκεκριμένη κατάσταση αυθαιρεσίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου δεν θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους. Η ομπρέλα προστασίας που διάφορες πλευρές επιχειρούν να στήσουν γύρω από το συγκεκριμένο στέλεχος θα αποδειχτεί, πολύ γρήγορα, σουρωτήρι. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ πρωτοστατεί στο να μετατραπεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας σε ένα πραγματικό αποκούμπι για όλους τους συναδέλφους, αντί σε μυστικό συνομιλητή και χειροκροτητή σε κάθε τι που είναι σάπιο και αντεργατικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το