Κόσμος

Δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ που εξαφανίστηκε από δωμάτιο του Ριτζ βρέθηκε σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπας

Ερωτήματα δημιουργήθηκαν αμέσως αφού ειδοποιήθηκε η αστυνομία για την εξαφάνιση ενός δαχτυλιδιού αξίας 750.000 ευρώ από το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι.

Ήταν μια σχολαστικά σχεδιασμένη και στοχευμένη ληστεία; Πράξη απροσεξίας; Ή απλά ένα γρήγορο χτύπημα, που έγινε όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία; Ωστόσο, δύο μέρες αφότου μία επισκέπτης από τη Μαλαισία έκανε καταγγελία για το χαμένο διαμαντένιο δαχτυλίδι στην αστυνομία, το ξενοδοχείο έδωσε μια απάντηση, αν και λιγότερο συναρπαστική από πολλές από τις θεωρίες που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι η ασφάλεια βρήκε το δαχτυλίδι στη σακούλα ηλεκτρικής σκούπας.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, το δαχτυλίδι ναι μεν βρέθηκε, οι αμφιβολίες και το πέπλο μυστηρίου για το πώς χάθηκε, ωστόσο, παραμένουν.

Παρά την καχυποψία πολλών, η πελάτισσα δήλωσε ενθουσιασμένη από την εξέλιξη: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Ritz Paris που κινητοποιήθηκε για αυτή την έρευνα και που εργάστηκε με ακεραιότητα και επαγγελματισμό» φέρεται να δήλωσε στη Le Parisien.

Η πελάτισσα, η οποία περιγράφεται ως Μαλαισιανή επιχειρηματίας, δήλωσε στην αστυνομία ότι είχε αφήσει το δαχτυλίδι σε ένα τραπέζι την Παρασκευή, ενώ πήγε για λίγες ώρες να ψωνίσει στην πόλη. Όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, είχε εξαφανιστεί, είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ξακουστό ξενοδοχείο στην Place Vendome γίνεται παγκόσμια είδηση για κάποια κλοπή, σύμφωνα με τη Guardian. Το 2018, ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κατήγγειλε την κλοπή ενός κοσμήματος αξίας 800.000 ευρώ από τη σουίτα της, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και έφυγαν με λεία κοσμήματα 4 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το