Τοπικά

Χρήστος Μπουκώρος “Οριστικές υπογραφές για την ηλεκτροκίνηση”

Σήμερα το απόγευμα, έπεσαν οι οριστικές υπογραφές στο τριμερές συμφωνητικό ανάμεσα στον ΟΣΕ, την ΕΤΒΑ και τον Φορέα Αυτοδιαχείρισης της Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου σχετικά με την οριστική παραχώρηση της αναγκαίας έκτασης στην ΕΡΓΟΣΕ, η οποία αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας.
Η υπογραφή του συμφώνου δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς το τελευταίο πενθήμερο εκφράστηκαν οι εντονότατες διαφωνίες, που προϋπήρχαν, ανάμεσα στην ΕΤΒΑ και στον φορέα της ΒΙ.ΠΕ. Ηταν, μάλιστα, τόσο έντονες οι διαφωνίες, ώστε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης να προειδοποιήσει προς στιγμήν ακόμη και με απένταξη του έργου!
Πραγματοποιήθηκαν απανωτές συσκέψεις, τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και στην έδρα της ΕΤΒΑ, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Μπουκώρου.
Τελικά, με την αποφασιστική παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, σήμερα αργά το απόγευμα υπεγράφη το σύμφωνο, τις επόμενες ημέρες εισάγεται ο φάκελος του έργου προς ενημέρωση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και αμέσως μετά όλα είναι έτοιμα για την εγκατάσταση του εργολάβου -η εργολήπτρια εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ- και την έναρξη του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μετά τη γνωστοποίηση των υπογραφών προέβη στην εξής δήλωση:
«Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., αλλά και νωρίτερα ως αρμόδιος Τομεάρχης, πίστεψε στην αναγκαιότητα του μεγάλου αυτού έργου και έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να το ξεμπλοκάρει από την κατάσταση στασιμότητας, στην οποία είχε περιέλθει την τελευταία 7ετία.
Επίσης, θερμά θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για την αποφασιστική του παρέμβαση προς την ΕΤΒΑ, την τελευταία στιγμή, όταν όλοι αντιληφθήκαμε ότι το έργο της ηλεκτροκίνησης κινδυνεύει, εξαιτίας των έντονων διαφωνιών των δύο φορέων της Βιομηχανικής Περιοχής.
Τέλος, ολόψυχα ευχαριστώ τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη, με τον οποίο τα δύο τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε στενά, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, τα οποία ανέκυπταν το ένα μετά το άλλο.
Με την έναρξη υλοποίησης του αναπτυξιακού έργου της ηλεκτροκίνησης, προϋπολογισμού 68 εκατ. ευρώ, ο Βόλος και η Μαγνησία μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ξαναχτίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές, που οδήγησαν παλαιότερα την περιοχή μας στην πρωτοπορία της χώρας. Επόμενα παράλληλα βήματα με το συγκεκριμένο μεγάλο έργο, η σύνδεση του λιμένα Βόλου και της Β’ ΒΙ.ΠΕ. με τον σιδηρόδρομο. Είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθούν και αυτά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το