Τοπικά

Ζ. Μακρή: Υπεγράφη η συμφωνία για την σιδηροδρομική γραμμή στην Α ΒΙΠΕ Βόλου

Σήμερα, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, υπεγράφη συμβόλαιο σύστασης δικαιώματος επιφανείας από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε, κυρία του ακινήτου, υπέρ της ΟΣΕ Α.Ε., επιφανειούχου, διάρκειας 99 ετών, με εκ τρίτου συμβαλλόμενες τις εταιρείες Α ΒΕΠΕ Βόλου, φορέα διαχείρισης του Α’ επιχειρηματικού πάρκου Βόλου, και της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία θα κατασκευάσει σιδηροδρομική γραμμή για την ολοκλήρωση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ETCS L1 ΣΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΟΝΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ Σ.Σ. ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ – ΒΙΠΕ – ΒΟΛΟΣ».

Της υπογραφής είχε προηγηθεί καθοριστική συνάντηση την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, με πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. κο Θάνο Ψαθά. Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Ψαθά, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, έλαβαν μέρος, από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., ο ίδιος ο κος Ψαθάς, η νομική σύμβουλος και κορυφαία στελέχη της εταιρείας, από την ΟΣΕ ΑΕ ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κος Αθανάσιος Κοτταράς, αντιπροσωπευόμενος από τον νομικό σύμβουλο, από την ΕΡΓΟΣΕ συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Χρήστος Βίνης με τους νομικούς συμβούλους της εταιρείας και από τον Φορέα Διαχείρισης της Α ΒΙΠΕ Βόλου συμμετείχε η κα Ιωάννα Κιντά, πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος μαζί με την νομική της παραστάτη.

Δεδομένου του πολλά υποσχόμενου για την αναπτυξιακή αναβάθμιση της Α ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ συγχρηματοδοτούμενου από πόρους της Ε.Ε. έργου, προϋπολογισμού 70 εκ. €, καθώς και της επιθυμίας όλων των εμπλεκόμενων μερών να ολοκληρωθεί το εθνικής σημασίας έργο για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου, όλες οι πλευρές κατέληξαν σε κοινή συμφωνία και στην υπογραφή της σύμβασης.
Η κ. Μακρή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της συνάντησης, αφού η υπογραφή της σύμβασης σύστασης δικαιώματος επιφανείας αποτελεί την έναρξη υλοποίησης του έργου αυτού, που θα καταστήσει τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ως έδρα τους την Α ΒΙΠΕ Βόλου, ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικές και γενικότερα του χώρους των ΒΙΠΕ εξαιρετικά ελκυστικούς για την περαιτέρω αναπτυξιακή τους πορεία. Ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι: «η συζήτηση, μεταξύ των παρευρισκόμενων, ο διάλογος αλλά και η παράθεση σοβαρών απόψεων και προτάσεων αποτέλεσαν και αποτελούν το εφαλτήριο, συμβάλουν και συνδράμουν στην άμβλυνση οποιωνδήποτε αντιρρήσεων ή αντίθετων απόψεων, με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το