Αθλητισμός

Χωρίς περιορισμό στις μεταγραφές ο Ολυμπιακός Βόλου

Χαράς Ευαγγέλια για όλες τις ομάδες που ανεβαίνουν με μη αγωνιστικά κριτήρια από την περσινή Φούτμπολ Λιγκ στη νέα Σούπερ Λιγκ 2, με βάση το νόμο Αυγενάκη. Κι αυτό διότι η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε χθες Τρίτη να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για αυτές τις ΠΑΕ. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτό σημαίνει, πως η ΕΠΟ θα εκδώσει κανονικά δελτία των Γκενάντι Ξενοδόχοβ, Κλεβί Κόλα, Φίλιππου Σκοπελίτη, Θωμά Γραικού και Ιγκόρ Φιλίιποβιτς, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές παικτών, εφόσον επιθυμούν, πάνω από 25 ετών, από τη στιγμή που δεν υπάρχει, πλέον, ηλικιακός περιορισμός στις μεταγραφές.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα θα παραταθεί μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.
Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, νομιμοποιούνται όλες οι μεταγραφές των ομάδων που ανέβηκαν, χάρη στην προϋπόθεση του Μετοχικού Κεφαλαίου των 350.000 ευρώ και της εγγυητικής επιστολής των 150.000 ευρώ.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σωτήρια απόφαση για δεκάδες Έλληνες ποδοσφαιριστές, την οποία πιστώνεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος και θέλησε έτσι να διορθώσει μια αδικία, αφού αυτές οι ΠΑΕ εκτός όλων των άλλων, δεν είχαν χρόνο για να προετοιμαστούν, ως προς τα κριτήρια αδειοδότησης φέτος. Πρόκειται για συνολικά 12 ομάδες.
Αντιθέτως, της συγκεκριμένης ρύθμισης εξαιρούνται μόνο οι τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν αγωνιστικά από την περσινή Φούτμπολ Λιγκ στη νέα Σούπερ Λιγκ 2. Ο λόγος δηλαδή για τη Βέροια (έχει πάρει άδεια), την Καλαμάτα, την Καβάλα (έχει θέμα με την ΕΕΑ), αλλά και τη Ρόδο (επίσης δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ και έτσι δεν μπορεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το