Τοπικά

Αποχώρησαν συμβασιούχες καθαρίστριες από σχολεία του Δήμου Βόλου για να μην υποβάλλονται σε rapid test

Τα νέα υγειονομικά δεδομένα επηρεάζουν και την εργασία σε διάφορα επίπεδα των υπαλλήλων. Ενδεικτική είναι η περίπτωση συμβασιούχων καθαριστριών του Δήμου Βόλου για τα σχολεία οι οποίες αποχώρησαν, γιατί θα έπρεπε να κάνουν εργαστηριακό τεστ που σήμαινε επιπλέον έξοδα που άγγιζαν ακόμη και το 30% των μηνιαίων αποδοχών τους.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και οι καθαρίστριες είναι εδώ και μέρες στις θέσεις τους για να αναλάβουν και να διεκπεραιώσουν το κρίσιμο θέμα της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας και πολιτισμού κ. Γεωργία Τοκαλή-Μποντού μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» ανέφερε πως «φέτος στα σχολεία του δήμου Βόλου εργάζονται 31 καθαρίστριες αορίστου χρόνου καθώς και 155 συμβασιούχες καθαρίστριες ορισμένου χρόνου με σύμβαση μερικής και πλήρους απασχόλησης. Η μερική απασχόληση αντιστοιχεί περίπου σε τρεις ώρες και η πλήρης απασχόληση στις 5,5 ώρες. Η πρόσληψη των συμβασιούχων καθαριστριών έγινε μετά από προκήρυξη των θέσεων. Σημαντικό ρόλο για την κάλυψη μιας θέσης παίζει η προϋπηρεσία».

Η ίδια πρόσθεσε πως «από τις 155 συμβασιούχες καθαρίστριες οι 17 αποχώρησαν, γιατί οι περισσότερες δεν ήθελαν να υποβάλλονται σε rapid test. Σημειώνεται πως το 50% των συμβασιούχων καθαριστριών είναι ανεμβολίαστο. Έτσι μια καθαρίστρια που είναι μερικής απασχόλησης και λαμβάνει μηνιαίο μισθό κοντά στα 300 ευρώ, θα έπρεπε να διαθέτει 80 ευρώ τον μήνα για τα τεστ. Ενδεχομένως αυτό το κόστος να έπαιξε ρόλο στην απόφασή τους να αποχωρήσουν. Βέβαια τα κενά που άφησαν οι 17 καθαρίστριες, καλύφθηκαν αμέσως και στα σχολεία δεν υπάρχει πρόβλημα».
Αναφορικά με τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για την καλύτερη προετοιμασία των σχολείων η κ. Μποντού ανέφερε πως «όλα τα σχολεία είναι καθαρά, τοποθετήθηκαν καθαρίστριες, υπάρχουν αντισηπτικά και άλλα απολυμαντικά, ενώ οι σχολικές μονάδες έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν μάσκες και άλλα απαραίτητα υλικά στο πλαίσιο των μέτρων υγειονομικής προστασίας».
Παράλληλα σημείωσε ότι μετά από εντολή του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, τις προηγούμενες μέρες έγινε απολύμανση σε όλα τα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το