Τοπικά

Χωρίς κούνιες το πάρκο Σπ. Σπυρίδη με Ρ. Φεραίου – Πιστοποιημένα παιχνίδια για τα παιδιά ζητούν οι περίοικοι

Χωρίς παιχνίδια έχει ξεμείνει η παιδική χαρά στο πάρκο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σπ. Σπυρίδη και Ρ. Φεραίου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες περιοίκων, καθώς δεν υπάρχει εκεί κοντά άλλος ελεύθερος χώρος, για τα παιδιά τους, σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, στο κέντρο του Βόλου. Στο πάρκο μπορεί το γκαζόν να είναι κουρεμένο, ωστόσο από τα παγκάκια λείπουν οι πλάτες, ενώ τα δυο καλαθάκια απορριμμάτων είναι συνήθως γεμάτα.

Σε δυο σημεία του πάρκου έχουν απομείνει οι ξύλινες και μεταλλικές βάσεις, ωστόσο οι κούνιες έχουν απομακρυνθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί

Η «Θ», μετά από παραινέσεις αναγνωστών, βρέθηκε προχθές Πέμπτη στο πάρκο επί της Σπ. Σπυρίδη και Ρ. Φεραίου και κατέγραψε με τον φωτογραφικό της φακό, τις εικόνες που περιέγραψαν οι περίοικοι.

Από τα παγκάκια στο πάρκο λείπουν οι πλάτες

Σε δυο σημεία του πάρκου έχουν απομείνει οι ξύλινες και μεταλλικές βάσεις, ωστόσο οι κούνιες έχουν απομακρυνθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί.
«Ακούμε διαρκώς για νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, με σύγχρονα και ασφαλή όργανα, αλλά στη γειτονιά μας δεν τα έχουμε ακόμη δει», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Θέλουμε να ενδιαφερθεί ο Δήμος Βόλου, για να τοποθετηθούν νέες κούνιες, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να παίζουν στη γειτονιά τους, χωρίς να έχουμε την αγωνία, ότι θα απομακρυνθούν. Τώρα τον χειμώνα το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά όταν ο καιρός καλυτερεύσει, αυτό το πάρκο είναι ο μοναδικός χώρος αναψυχής».

Στο πάρκο, υπάρχει από την πλευρά της Σπ. Σπυρίδη ένα μόνο καλαθάκι απορριμμάτων, το οποίο, σύμφωνα με τους περιοίκους, «είναι σχεδόν πάντα γεμάτο»

Όπως προαναφέρθηκε, στο πάρκο υπάρχουν αρκετά παγκάκια, για όσους θέλουν να ξεκουραστούν, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι περίοικοι, «σε κανένα δεν υπάρχει πλάτη. Δεν γνωρίζουμε αν έχουν αφαιρεθεί από κάποιους ή αυτή ήταν η αρχική κατασκευή τους, αλλά η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου θα πρέπει να μεριμνήσει, για να επισκευαστούν», συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Στο πάρκο υπάρχουν, τόσο από την πλευρά της Σπ. Σπυρίδη, όσο και από τη Ρ. Φεραίου, καλαθάκια απορριμμάτων, τα οποία, σύμφωνα με τους περιοίκους, «είναι σχεδόν πάντα γεμάτα. Θα πρέπει να τοποθετηθούν και άλλα καλαθάκια, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστο σημείο», τονίζουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το