Τοπικά

Εορταγορά αγάπης στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

Εορταγορά αγάπης και προσφοράς λειτούργησε στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, με τη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, δηλαδή γονέων, καθηγητών και μαθητών, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν, αφενός σε ιδρύματα, αφετέρου για παρεμβάσεις εξωραϊσμού του διδακτηρίου και αναβάθμισης των υποδομών του.
Το μπαζάρ πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όπου σε μια αίθουσα του σχολείου είχαν τοποθετηθεί οι ξεχωριστές χειροτεχνίες και άλλες δημιουργίες των γονέων, αλλά και των μαθητών.
Από νωρίς μεγάλη ήταν η προσέλευση γονέων, αλλά και μαθητών, που αγόραζαν διάφορα είδη, για να τα έχουν στο σπίτι τους και τα οποία ήταν σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης λειτούργησε και μπαζάρ με βιβλία.

Οι γονείς σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για ευρύτερες παρεμβάσεις στο διδακτήριο.
Από τον σύλλογο γονέων μίλησαν στη «Θ» τέσσερις γονείς. Η κ. Ευαγγελία Δημητρούλια τόνισε πως «προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση με τους μαθητές και τους διδάσκοντες, προκειμένου να συγκεντρώσουμε έσοδα, με τα οποία θα κάνουμε παρεμβάσεις στις αίθουσες, όπως ελαιοχρωματισμό, τοποθέτηση καινούριων κουρτινών, προμήθεια προτζέκτορα».
Από την πλευρά του ο κ. Νέστορας Φανός επισήμανε μεταξύ άλλων, πως «συνδράμουμε ήδη στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του σχολείου, όπως βάφουμε, αλλάζουμε λάμπες, βάζουμε κουρτίνες στις αίθουσες. Ακόμη και το καλοκαίρι ήμασταν εδώ, για να αναβαθμίσουμε τον χώρο. Επίσης με τα έσοδα μεταξύ άλλων μπορούμε να βοηθήσουμε παιδιά με οικονομικό πρόβλημα ή να συμβάλλουμε για το σύνολο των μαθητών, ώστε το κόστος μιας εκδρομής να είναι μειωμένο. βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και θέλουμε να βοηθήσουμε, ώστε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα σε αυτό τον χώρο».

Από την πλευρά η κ. Μαριάνθη Χαλέβα είπε πως «στο μπαζάρ εκτέθηκαν ποτά με ρόδι, γλυκίσματα, χειροτεχνίες, όπως χριστουγεννιάτικα στεφάνια, χειροποίητα διακοσμητικά στολίδια, αλλά και βιβλία, ημερολόγια. Όλα τα είδη ήταν σε πολύ προσιτές τιμές και η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε πολύ μεγάλη».
Παίρνοντας τον λόγο η κ. Μαρία Στυλιανίδου δήλωσε πως «οργανώσαμε το μπαζάρ εδώ και αρκετό καιρό, ενημερώνοντας τον κόσμο με προσκλήσεις και αφίσες, με στόχο τα έσοδα να αξιοποιηθούν για το σχολείο, τα παιδιά, αλλά και κάποια ιδρύματα».

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου κ. Απόστολος Ζαχαρός δήλωσε πως «ο Σύλλογος Γονέων ζήτησε από τον Σύλλογο Διδασκόντων την πραγματοποίηση της εορταγοράς και ο τελευταίος συμφώνησε. Μάλιστα η πρωτοβουλία έγινε σε μέρα ενημέρωσης από τους καθηγητές σε γονείς, για την πρόοδο των παιδιών τους. Τα έσοδα θα τα χειριστεί αποκλειστικά ο Σύλλογος Γονέων και ένα μέρος τους θα αξιοποιηθούν για παρεμβάσεις εντός και εκτός διδακτηρίου και το υπόλοιπο για την τόνωση ιδρυμάτων, όπως οι Άσπρες Πεταλούδες, το Γηροκομείο, αλλά και η Κιβωτός του Κόσμου». Συμπλήρωσε δε πως τέτοιες πρωτοβουλίες «κουμπώνουν» με τις εργασίες που έχει κάνει ο Δήμος στο σχολικό συγκρότημα, όπως η επισκευή στο Γυμναστήριο. Ενόψει Χριστουγέννων το σχολείο θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στις Άσπρες Πεταλούδες και στο Γηροκομείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το